Uštap u Ovnu – budi se naš unutarnji ratnik, podsvijest će voditi svoju igru

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Uštap u Ovnu – kako biti bolji prema sebi

Merkur koji je krenuo naprijed ispod površine izbacuje spoznaje i informacije koje ne možemo više ignorirati. Nekad je najteže samom sebi priznati, prihvatiti da nešto radimo što nije dobro za nas, a i za druge. Priznanjem i prihvaćanjem takvih ‘propusta’ započinjemo proces osobne promjene.

Ako i dalje ignoriramo i ponašamo se na isti način, od drugih dolaze novi podražaji koji nas izbacuju iz ravnoteže. I dalje se žalimo na druge i njihovo ponašanje, postaje sve teže i propuštamo priliku za kvalitetan zaokret.

Ovo je idealno vrijeme da jedan dio tereta i odgovornosti koje smo preuzeli, a koji nisu naši, delegiramo, odnosno prepustimo osobi koja je toga vlasnik. U želji da sačuvamo mir u odnosima, preuzimamo na sebe previše. Umorni smo, iscrpljeni, a često i razočarani. Sada je trenutak kada trebamo izgovoriti sebe, sve ono što duboko potiskujemo u ime prividnog mira. Izgovaranje sebe ne podrazumijeva kritiku i napad na drugoga, već iznošenje svih onih osjećaja i misli koje nosimo u sebi.

Budući da je vladar Uštapa, Mars koji se nalazi u Vagi, očito je da nas čeka još jedan krug ‘rada’ koji je vezan uz odnose, pravna pitanja, sklapanje ugovora, parnice.

Nešto dolazi do svog vrhunca, one prijelomne točke kada je promjena nužna ako želimo održati ono što imamo ili naprosto poboljšati okolnosti u svom životu.

Unutarnji ratnik

Ovaj Uštap u Ovnu utječe na buđenje strasti i odlučnost. Impulzivni smo, hoćemo sve sad i odmah. Jedan se odnos može raskinuti, novi započeti pod utjecajem strasti.

Budi se naš unutarnji ratnik, naša unutarnja snaga i odlučnost, sve ono što smo izgubili udovoljavajući drugima. I umjesto da sada očekujemo nešto od drugih, i pitamo se stalno ista pitanja – što on/ona hoće i osjeća, pravo je pitanje – što očekujem od sebe, kako ja doživljavam to što se događa?

Plutonov će utjecaj dodatno začiniti ovaj Uštap i može pojačati borbu za moć. Primjerice ako se postavite i borite za sebe, a to dosad niste činili, moguće je da to kod druge strane izazove ljutnju.

Važno je samo da nas potisnute emocije koje izlaze na površinu ne odvedu u kompulzivne i destruktivne modele ponašanja te da isključimo sve manipulacije i iskreno progovorimo o onome što nam je bitno. Probudit će se neki strahovi i paranoje. Idealno je da ih sada vidimo.

Pogledajte gdje i kada sabotirate sebe i idete protiv onoga što je vama važno. Podsvijest će voditi svoju igru, zato primijetiti koje vam misli dolaze i kakva su vaša uvjerenja.

I tu je ključ kojim imamo priliku otvoriti vrata velikoj osobnoj promjeni. Promjeni koja nas vodi prema prihvaćanju i čuvanju sebe.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI