Zlatna pravila za vitke i zgodne noge

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Lijepe, vitke i zgodne noge – tko ih ne želi? Savršene noge, zgodne i njegovane i jako su poželjne, kako u ženskom tako i u muškom društvu. Mnogo je načina da svoje noge dovedete do savršenstva i budete u vrhunskoj formi. Od same njege, do vježbi, masaže, preko genetike, sve su to koraci do lijepih, vitkih i zdravih nogu.

Važno je znati da ne postoji jedan standard ljepote kojem se potrebno prilagoditi. Žene su različito građene pa samim tim postoje i različiti oblici ženskih nogu. I svi oblici mogu biti savršeni na svoj način.

Nemojte misliti da vaše noge nisu lijepe samo zato što se ne uklapaju u neke opće standarde. Održavajte noge zategnutima, a kožu zdravom i hidratiziranom. Tako će vaše noge izgledati savršeno, a vi ćete biti zadovoljni.

Trikovi za lijepe noge

Nema sumnje, vježbanje, masaže i redovita njega dobro odabranim kremama imaju ekstra efekt i učinit će da vaše noge izgledaju zgodno i privlačno. Međutim, prije nego se detaljno posvetimo svakom od ovih koraka, važno je reći da postoje i neki trikovi uz koje noge mogu izgledati lijepo.

Prije svega, tu su štikle kao odličan izbor kada želite izdužiti noge.  Visinu peta odredite sami, ali vodite računa o tome da štikle budu udobne i stabilne.

Čarape su također jako važan detalj. Upravo hulahupke upotpunjuju outfit i pomažu da noge izgledaju privlačno u svakoj odjevnoj kombinaciji. Ako imate punije noge, nemojte birati sjajne čarape. Noge neprirodno sjaje i izgledaju znatno deblje. S druge strane, ako birate čarape sa šarama, odlučite se za uzdužni uzorak, poprečne šare će skratiti noge.

Uske hlače u tamnijim nijansama odličan su izbor kada želite postići efekt dugih i vitkih nogu. Poznato je da u tamnijim hlačama općenito izgledamo vitkije.

Vježbajte redovno

Za svaku vrstu postizanja cilja lijepog i zgodnog tijela, vježbanje je preporuka broj jedan. Postoje jasno definirane vježbe koje trebate raditi kako bi vaše noge bile zategnute. Možete ih raditi i kod kuće, nije potrebna nikakva posebna oprema, niti bilo kakve sprave. Samo udobna trenirka i majica, i naravno nezaobilazna volja i želja.

Pored vježbi za vitke noge, preporuka fitnes trenera je i šetnja. Kada god možete nemojte koristiti lift već stepenice. Pored toga trčanje je  dobro za zatezanje nogu i formiranje mišića na nogama.

Važna je i njega

Evo par trikova na temu kako da koža nogu bude glatka i privlačna.

Suho četkanje

Suho četkanje, ne samo da odstranjuje mrtve stanice kože, već znatno poboljšava izgled kože, potiče cirkulaciju i pomaže da koža bolje upije hidratantnu kremu. Prije nego što skočite pod tuš ili kadu, odradite pokret četkom prema gore, točnije od listova i preko bedara, prema trbuhu.

Piling

Jedan od ključeva za postizanje tog “sjaja” nogu je redovan piling. Piling kože nogu možete odraditi s kukuruznim brašnom ili šećerom.

Ovakvim pilingom otvarate pore na koži i čistite je od nagomilane dubinske nečistoće. Prije pilinga, kožu  možete napariti, tako što ćete noge istuširati malo toplijom vodom.

Anticelulit masaže

Savršeno vitke noge “ne dozvoljavaju” celulit. Ali, i tako ga svi imamo. Događa se da celulit boli, često se vidi na površini kože, da ga s godinama ima sve više i više. Nije na odmet početi s anticelulitnim masažama.

Hidratacija

Shodno tipu kože, važno je da imate odgovarajuće mlijeko za tijelo ili kremu kojom ćete redovito, nakon tuširanja, namazati noge. Kreme za tijelo na prirodnoj bazi odličan su izbor za njegu kako tijela tako i  nogu. Naravno, kada je njega nogu u pitanju ne smijete zaboraviti i njegu stopala.

Kod njege stopama, mnogi preporučuju maslinovo ulje. Pored toga, svako izlaganje suncu, na svim temperaturama, mora ići uz zaštitni faktor kako koža ne bi postala suha, kako se ne bi perutala i kako ne bi izgledala zapušteno.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI