Značajna astrološka prekretnica koja će utjecati na naše životno putovanje

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Astrološka prekretnica – čvorovi Bik/Škorpion

Sjeverni Mjesečev čvor izlazi iz Blizanca i ulazi u znak Bika, a južni iz Strijelca, prelazi u Škorpiona. Taj će utjecaj trajati do 17. srpnja 2023. i imamo priliku za nove spoznaje i učenja, kao i za otpuštanje i preobrazbu svega što nas u tome ometa.

Sjeverni i južni Mjesečevi čvorovi imaju važnu ulogu u našem životnom putovanju, predstavljaju put naše Duše, mjesta na kojima se imamo priliku razvijati i poboljšati kvalitetu odnosa prema samima sebi,a posljedično i našeg života.

Sjeverni čvor je mjesto potencijala i razvitka, južni čvor pokazuje mjesto gdje nerijetko idemo linijom manjeg otpora, tu ‘čistimo karmu’ i spoznajemo što trebamo otpustiti kako bismo otvoriti vrata sjevernog čvora.

Sjeverni čvor koji će se nešto više od godinu dana kretati znakom Bika stavlja fokus na naše resurse, unutarnji kapital (znanja, iskustva, talente i vještine), na novac te osjećaj sigurnosti, dok južni čvor osvjetljava naše sjene, manipulacije, kontrolu, destruktivnost, opsesije, mjesta na kojima se sabotiramo, što trebamo pustiti jer više nije dobro za nas.

Učimo cijeniti ono što imamo

Sada učimo cijeniti ono što imamo. Biti zahvalni na tome. Otkrivamo što je za nas vrijednost. U što je vrijedno ulagati naše vrijeme i energiju. Pozvani smo stvoriti strukturu, učvrstiti temelje određenih područja našeg života, probuditi, osnažiti osjećaj sigurnosti unutar sebe, a potom i u vanjskom svijetu.

Otkrivamo i kako naš osjećaj osobne vrijednosti utječe na naše odluke i izbore. Ono što sada imamo ili nemamo u svom životu, a želimo, jasno nam pokazuje kako vrednujemo sebe.

Razmislite…

Zato razmislite o tome gdje ulažete svoje vrijeme i energiju?
Što tolerirate?
Koje granice postavljate?
Što je za vas vrijedno?
Što ima moć nad vama, za što imate dojam da je jače od vas?
Što vas hrani dobrim i pozitivnim, a gdje se osjećate nemoćno?

I na kraju, zapitajte se od čega trebate odustati, što usmrtiti, a što dubinski transformirati (južni čvor u Škorpionu), kako biste s više lakoće ostvarivali svoje planove.

Energija će se jako podići kroz pomrčine koje će se kroz ovu godinu odvijati također na relaciji Bika i Škorpiona. Ono što ne učinimo sami, kao da će život odraditi umjesto nas.

Kako će se ovi čvorovi odraziti na svakog od nas, ovisi o tome gdje će biti smješteni u vašem osobnom horoskopu, no glavne teme jesu – novac, osjećaj osobne vrijednosti, hrana, egzistencija, osjećaj sigurnosti, nasljedstvo i resursi drugih ljudi.

Drugi put sam se rodio kad su se moja duša i moje tijelo zavoljeli.
Khalil Gibran

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI