10 koraka uz koje ćete se savršeno našminkati

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Znate li što se prvo nanosi na lice – korektor ili puder? Je li bolji puder u kamenu ili tekući i kako rumenilom naglasiti obraze bez pretjerivanja? Na sva ova pitanja odgovore je dala vizažistica Tonka Ivanović Čabraja, koja je tijekom 10. Women’s days by modniALMAnah eventa održala Artdeco make up školu pokazujući korak po korak sve faze savršenog šminkanja.

Imate li neke nedoumice ili uvijek želite saznati više, evo 10 beauty koraka koja nam je otkrila Tonka Ivanović Čabraja!

Njega i hidratacija lica

Prije bilo kakvog make up-a tako i nakon skidanja. Šminkanje uvijek započnite s njegujućom dehidrirajućom kremom koju lagano utapkate u kožu. Isto to napravite i uvečer, kad skinete šminku kako bi se koža regenerirala dok spavate. Dobar primjer bila bi kombinacija Phyris proizvoda – termasomni gel kao baza i Phyris sensitive anti age krema. Ta posebnu svježinu lice dodatno izmasirajte rolerom.

Svi pitate što je primer?

Ukratko on je proizvod kojem je cilj zatvaranja pora kako bi puder izgledao “svježije i punije” na licu. Posebno isprobajte Artdeco Pore minimizing primer kojeg jednolično nanesite na kožu utapkavanjem! Ne umasiravajte! Ne zaboravite i kapke, posebno ako ćete nanositi sjenilo.

Koristite kremastiju šminku

Uvijek će izgledati prirodnije. Pri tome mislim na tekuće pudere Perfect teint foundation koji moraju biti u skladu s kožom. Za vas koje suhu kožu su tekući puderi u koje je dodana krema ili ulje, dok one s masnom T zonom ili masnim licem trebaju tražiti mat puder bez ulja ili sjaja. Kad ste nanijele tekući puder (najbolje je beauty blenderom koji mora biti vlažan) laganim utapkavanjem od unutrašnjosti lica prema van, možete nanijeti i ostale kremaste proizvode poput rumenila i sjenila.

Konture

Izvlačenjem kontura dobivamo prirodni “face lift” što znači da na ice stavite tamne i svijetle linije. Tamne konture stavljaju se na bradu, iznad jagodičnih kostiju, gornji dio čela i sa svake strane usana. Svijetle konture stavite ispod podočnjaka, na sredinu čela, na sredinu nosa i ispod jagodičnih kostiju. Kad ste sve to napravile uzmite u ruku beauty blender ili četkicu kojom blendate linije od unutarnjeg prema vanjskom dijelu lica.

Kvalitetne četkice

Korištenje kvalitetnih četkica za šminkanje je pola obavljenog posla! Kako ćete znati da je četkica kvalitetna? Što je prirodnija dlaka četkice to je ona kvalitetnija i bolja. Ovakav Artdeco Medium Eyeshadow brush-kistić je odličan za nanošenje sjenila.

Beauty blender

Korištenje beauty blendera sto vise utapkavati proizvod u kožu kako bi izbjegli sve crte i oštre linije. Kako bi to postigli uvijek mora biti mokar, a nakon svakog šminkanja opran i osušen.

Usne

Usne su uvijek u fokusu, a kako bi bile savršene, ne zaboravite napraviti redoviti piling usana. Kako usne uvijek šminkajte od unutrašnjosti prema vanjskim kutovima. Ruž uvijek nanesite četkicom, a konturu oblikujte olovkom. Višak ruža za usne ostavite na papirnatoj maramici koju možete ‘poljubiti’. Želite li efekt sočnih i punih usana koristite Artdeco Lip Brilliance – sjajilo za usne.

Korektor

Nanošenje korektora kojim prekrivamo podočnjake i sve nepravilnosti lica. Uvijek koristite tekući korektor, lagano ga utapkavajte i uvijek ga stavite nakon nanošenja pudera. Što su tamniji podočnjaci, korektor je svjetliji.

Naglasite pogled!

Vrlo je popularan efekt ‘cat eye’ (mačkasti oblik očiju) jer on pristaje svima, posebno osobama koje imaju spuštene kapke. Odaberite neke nude nijanse svjetliju i tamniju i krenite lagano sjenčati na ovaj način. Svjetla sjenila stavite u kutove oka, a tamnije na kraj (od sredine). I krenite blendati prema gornjem dijelu kapaka. Na kraju nanesite Artdeco All in One maskaru koju nanesite od unutrašnjosti oka prema gore. Uvijek samo jedan potez.

Fiksator

Kako bi naša šminka uvijek izgledala svježe i postojano s ovim proizvodom stavljate točku na ‘I’. Prilikom nanošenja zatvorite oči i s udaljenosti od 10-tak centimetara raspršite fiksator po licu.

Foto: Nikola Zoko

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI