Lu Jakelić razbija sjećanja u novom singlu “Sjene” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Lu Jakelić razbija sjećanja u novom singlu “Sjene”

Na krilima iznimno uspješnog singla “Zidovi”, Lu Jakelić ispisala je prve stranice novog, dugoočekivanog studijskog albuma “Šesto čulo”.

Nakon sceničnih i tamnih “Zidova”, talentirana kantautorica najavljuje žešći zvuk kojim se približava utjecaju rock kantautorske glazbe na kojoj je odrasla. Nova pjesma “Sjene” predstavlja značajan odmak od albuma prvijenca, zadržavajući pritom sve ono što Lu čini jedinstvenom i posebnom na glazbenoj sceni. Kao i na svim prethodnim singlovima, glazbu i tekst potpisuje upravo Lu, dok je pjesmu aranžmanski oblikovao Rejhan Okanović.

U procesu stvaranja albuma, ovo je bila ona pjesma koja je izašla u zajedničkom (iz)dahu. Sjećam se večeri kad sam je napisala, pogleda dečkiju kad su je čuli, Senadovog entuzijazma prilikom snimanja bubnjeva i dječjeg veselja kad smo prvi put čuli kako zvuči u cjelini. Ono što je svima bilo zajedničko kad smo je puštali bliskim ljudima je momentalna reakcija na refren i mrštenje nosa, a tad znam da je emocija ne samo ranjiva, već je tu i stav i uživanje u melodiji. To sam poželjela pokazati s drugim singlom, jer je ‘Šesto čulo’ upravo spoj navedenog.” , izjavila je Lu.

Pjesma “Sjene” zaživjela je i u obliku videospota, a uspješna suradnja nastavljena je s redateljem Filipom Gržinčićem, koji je za Lu ponovno imao riječi hvale:

Sretni smo što nam je ovo druga suradnja s dragom Lu i ovaj put smo sve snimili kod nas u studiju. Pokušali smo dočarati razne emocije u stanu, koji je zapravo mjesto proteka vremena i nošenja sa životnom situacijom za koje je potrebno ‘mjesta’.  Bilo je stvarno veselo, ali i opasno pošto su se razbijale stvari, Lu je i visjela s lustera, a bome se i najela krafni za potrebe snimanja! Želim zahvaliti cijeloj savršenoj ekipi na iznimno predivnom danu i nadam se da će vam se svidjeti spot!

U spotu se “razbilo” mnogo sjećanja:
Ideja spota bila je prikazati promjene kroz koje prolazimo u nekom svom sigurnom mjestu, kada procesuiramo nešto što nas obilježava. Od samoće, glazbe, izlaska, metafora prejedanja, izlazaka, razmišljanja u krug, a na kraju i razbijanja prošlosti i uvođenja promjena u život. Nekako na snimanju uvijek postoji terapijski moment – u ‘Zidovima’ sam se zakopala, a ovdje sam razbila cijeli stan. Nova komoda i tv za Filipa i Slađanu su već naručeni.“, dodala je Lu.

Iznimno bitna karika u procesu nastanka drugog studijskog albuma svakako je Senad Šutabubnjar koji čvrsto drži uzde benda i čije nadahnuto sviranje daje novu dimenziju glazbi Lu Jakelić: “Pjesma me na prvu ‘kupila’ čim sam dobio demose i nju smo prvu snimili – ako me sjećanje dobro služi, htio sam baš nju odmah ‘oderati’. I prostor u kojem smo snimali joj je dao dodatnu energiju! Ovom pjesmom Lu je tada nama, a sada svima, dala do znanja da je ranjena, ali itekako živa i da iz svog tog bola izlazi jača. Lu koja se nikad ne boji pokazati emocije! E, baš to me i natjeralo da odmah sjednem u kombi i sprašim u Đurđevac na snimanje albuma.

Obožavatelji Lu Jakelić s nestrpljenjem očekuju novi autorski album “Šesto čulo”. Ako je suditi prema reakcijama na singlove “Zidovi” i “Sjene”, ali i velikom uspjehu prvijenca “Sve o čemu sam šutjela”jesen 2022. najavljuje nam pravo glazbeno remek-djelo.

Foto: Joanna Paciorek





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI