Tri filma koja ćete htjeti (ponovno) pogledati

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Počet ćemo s onim najstarijim. Baš tada smo se negdje i zaljubile u Toma Cruisea.

Top Gun

Pete „Maverick“ Mitchell (Tom Cruise) upadne u elitnu akademiju za pilote koju zovu „Top Gun“. Ondje se natječe s najboljima i upoznaje zgodnu predavačicu astrofizike Charlie (Kelly McGillis) i genijalnog, ali vrlo kompetitivnog studenta s kojim ulazi u nepromišljeno natjecanje.

Film je nastao na vrhuncu Reaganovog mandata, tj. projekta „Zvjezdani ratovi“, čija mantra vrijedi i danas – Peace through strength. Tako se išlo i domoljubnim filmskim blockbusterom, a protiv političkog neprijatelja, baš kao što su u isto vrijeme radili Rambo, Rocky, Delta odred i sl. filmovi. Sve što gledamo u 105 min., a prije odjavne špice glumaca, je upravo to – glazbeni spot i pustolovina, umotana u celofan moderne bajke. I nekako je volimo!

Zelena milja (The green mile)

Čuvari kaznionice u državi Louisiane u SAD-u tridesetih godina prošlog stoljeća, pred moralnom su dilemom kada se susretnu sa zatvorenikom osuđenim na smrt koji ima iscjeliteljske moći.

“Zelena milja” ima mnogo slojeva koji se skidaju iz scene u scenu – to je priča o tome kako se čuda mogu pronaći i na najmanje vjerojatnim mjestima. Film je socijalni prikaz jednog vremena i njegovih zakona, studija ljudske psihe, suvremena bajka i životna drama u kojoj na kraju osjećamo da pravda nije zadovoljena te da Coffeya okajavamo i svi mi gledatelji.

Snjeguljica i lovac (Snow White and the Huntsman)

Nakon što Snjeguljica (Kristen Stewart) pobjegne iz zatočeništva, zla kraljica (Charlize Theron) za njom šalje svoje ljude na čelu s lovcem (Chris Hemsworth). Umjesto krvnika on postaje njezin zaštitnik, a Snjeguljica hrabra ratnicu.

Još ako volite mračan fantasy…

Dosta su ova tri imena za objašnjenje zašto ćemo ga (ponovno) pogledati.

Sve filmove možete pogledati na FOX Movies u travnju!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI