Besplatne online radionice za roditelje

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pandemija COVID-19 imala je (i još uvijek ima) veliki utjecaj na obitelji i roditelje te je pred njih stavila nove zahtjeve i nove uloge koje su primorani ispuniti. Roditelji su tijekom pandemije postali učitelji, odgajatelji, treneri i prijatelji. Sve te uloge otežale su roditeljima odgoj djece, smanjile kvalitetu života djece i usporile njihov psihofizički razvoj. 

Kako bi osnažili roditelje novim znanjima i vještinama te im pružili podršku u odgoju djece te kako bi se lakše i efektivnije nosili s izazovima koje je pandemija stavila pred njih, projekt Roditeljskim stilovima, talentima i savjetima do aktivnije roditeljske uloge donosi šest besplatnih online radionica namjenjenih majkama i očevima koje če voditi prihologinja Sandra Matošina Borbaš. Prva radionica održat će se u srijedu 10.11.2021. s početkom u 19 sati, a na radionicama mogu sudjelovati roditelji iz cijele RH, uz prethodnu PRIJAVU. Sve teme i najave radionica koje organizira udruga Obitelji 3plus s partnerima Pro vita 4+ i Obitelji s četvero i više djece možete pronaći OVDJE. 

“Osnaživanje roditelja smatramo ključnom mjerom za osiguravanje stabilnosti društva, jer znanstvena istraživanja dokazuju da oni zaposlenici koji su zadovoljni svojim obiteljskim životom puno kvalitetnije rade svoje poslove” – istaknuo je Ivan Malbašić, predsjednik udruge Obitelji 3plus. Također on dodatno naglašava kako je i uloga očeva često zanemarena te se očeve ne tretira u društvu kao ravnopravne roditelje, već kao pomoćnike u odgoju čime se otežava položaj majke, ali i podcjenjuje i zanemaruje uloga očeva u odgoju djece, što je osobito vidljivo u ruralnim područjima. Stoga je ovaj projekt društveno usmjeren upravo s ciljem podizanja svijesti o važnoj ulozi očeva u odgoju i svakodnevici djece, kao i dodatne edukacije roditelja sa savjetima oko komunikacije, odgojnih granica i discipline, mentalnom zdravlju i ostalim roditeljskim temama. 

Udruga Obitelji 3plus okuplja gotovo 1.500 obitelji u kojima živi oko 8.500 članova tih obitelji (roditelja + djece). Svojim djelovanjem nastoji doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj, a osobito onih s troje ili više djece, kako bi obitelji bile ishodište zrelih pojedinaca i nositelji razvoja društva. To čini kroz razne zagovaračke aktivnosti, ali i putem konkretnih projekata.

Značajan projekt Udruge je Obiteljska kartica, u okviru koje svim 3plus obiteljima koje su članovi Udruge partneri projekta omogućuju povoljniju kupnju svojih proizvoda i/ili usluga. U taj je projekt uključeno već više od 80 poduzeća, a popis svih partnerskih poduzeća i pripadajućih pogodnosti dostupan je OVDJE.

Prijavite se i saznajte više o roditeljskim stilovima, talentima i savjetima do aktivnije roditeljske uloge kroz sudjelovanje u šest besplatnih online radionica.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI