Brzi recept za kekse od zobenih pahuljica

Autor

KATEGORIJA

PODIJELIZobene pahuljice su prirodne i gotovo neprerađene, a sastoje se od zobi, žitarice cjelovitog zrna. Zašto ih svakodnevno konzumirati i kako ih ubaciti u drugačija jela osim doručka, pročitajte u slijedećim rečenicama.

5 razloga za konzumiranje zobenih pahuljica

  1. Konzumiranje zobenih pahuljica smanjuje razinu kolesterola i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Već ¾ šalice zobenih pahuljica dnevno može pomoći u smanjenju razine kolesterola
  2. Topiva vlakna u njima mogu vezati (apsorbirati) značajnu količinu vode, i time usporiti probavu. Na taj način dugo osjećamo sitost, i na taj način pomažu u kontroli tjelesne težine.
  3. Konzumiranje zobenih pahuljica smanjuje rizik razvijanja šećerne bolesti tipa dva. Topiva vlakna pomažu da se izbjegne oscilacija razine šećera u krvi.
  4. Sadrži brojne vitamine, mineralne tvari i antioksidante, bogat je izvor ugljikohidrata i željeza. Usprkos biljnom podrijetlu sadrži i mnogo proteina. Upravo te hranjive tvari mogu smanjiti i rizik od raka.
  5. Priprema je brza i jednostavna. Bilo koja vrsta zobenih pahuljica u bilo kojem receptu gotova je u maksimalno 15 minuta. Bez gubljenja puno vremena na tanjuru možete imati fantastični i hranjivi obrok.

Brzi recept za kekse

Potrebni sastojci (za 8-10 keksa)

  • 2 kom zrelih banana
  • 100 g mekanih zobenih pahuljica

Priprema:

Ogulite dvije zrele banana (što zrelije i mekanije). Rastrgajte ih na manje komade i dodajte uz njih 100 grama mekanih zobenih pahuljica. Vilicom istisnite banane i spojite ih sa zobenim pahuljicama dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na papir za pečenje žlicom rasporedite smjesu za kekse i jednako ih oblikujte. Možete ih i posipati dorbljenim lješnjacima. Oblikovane kolačiće stavite peći na 200 stupnjeva 15-ak minuta dok ne posmeđe.

zobeno-banana-300x300

Izvor Tvornica zdrave hrane

Označeno kao

Source link

Autor

PODIJELI