Electronic jazz kvintet Trokut objavili novi EP na audiokaseti i streaming servisima – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Electronic jazz kvintet Trokut objavili novi EP na audiokaseti i streaming servisima

Koketirajući sa suvremenim glazbenim pravcima koji se očituju u danas objavljenom EP-ju Rotate, Align  bend Trokut najavljuje novu fuziju žanrova i stilova.

Zakret i poravnanje, kako sam naslov sugerira, slijedi nakon prošlogodišnje transformacije kada u postavu dolazi klavijaturistica i vokalistica Ana Čop. Pjevačica je dio nove epohe benda nakon što se pokazala jednim od najsjajnijih dijelova prvijenca Shapeless, gdje se pojavila kao gošća na pjesmi Porzellan. Kemija s Jakom Arhom (saksofon, elektronika), Hrvojem Kraljem (električni bas), Jerkom Jurinom (bubanj) i Lukom Čapetom (električna gitara) prelila se u novo izdanje kojim nagovješćuju novi svježi zvuk.

Bend pod hrvatskom izdavačkom kućom Rika Muzika smještenoj na londonskoj adresi prigrljuje ljepotu vokala u troslojnoj suvremenoj jazz poslastici u kojoj svaki od članova pronalazi svoj trenutak instrumentalnog bljeska. Trokut vozi sonični slalom kroz teme životne dezorijentacije (Temptation), pronalaska nadahnuća i motivacije u mladenačkim sanjarenjima (Boi) do preispitivanja granica ljubavi (Waiting Hours).

Svoje će fizičko izdanje poprimiti u obliku audiokasete u ograničenoj nakladi, dostupne direktno od benda na njihovim društvenim mrežama i koncertnim nastupima. Trokut nostalgičnim, ali i ponovno sve popularnijim formatom svojoj publici njome želi dati prisniji i intimniji komadić bujajućeg zvučnog vala koji je pomeo i kritiku i publiku po objavi prvijenca. Za vizualno oblikovanje albuma zaslužan je Sven Sorić.

Novim izdanjem najavljuju i turneju Njemačkom (26.2. Berlin, 1.3. Kamp-Lintfort, 2.3 Duisburg, 3.3. Chemnitz, 4.3. Weimar) gdje će predstaviti novu postavu, zvuk i ruho. Turneja je zakazana  nakon zapaženih nastupa na 62. Jazz festivalu Ljubljana, MENT-u i 31. Muzičkom Biennaleu Zagreb u godini kada su bili jedno od rijetkih koncertnih imena u sezoni utišavanja društvene aktivnosti, kao i glazbe.

Rotate, Align tracklist:

1. Temptation [04:11]
2. Boi [03:57]
3. Waiting Hours [04:28]

Foto: Marina Uzelac

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI