Riječki Mandrili slave 25 godina postojanja i predstavljaju novu pjesmu “Brod” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Riječki Mandrili slave 25 godina postojanja i predstavljaju novu pjesmu “Brod”

U godini kad obilježavaju 25 godina postojanja, riječki Mandrili s velikim zadovoljstvom predstavljaju novi singl “Brod”, prvi objavljen pod zastavom Dallas Recordsa.

Njihova želja za zajedničkim stvaranjem nikad nije nestala, samo je stjecajem životnih okolnosti bila u mirovanju. Zvijezde su se posložile, skužili su da je četvrt stoljeća postojanja prilično dobar razlog za ponovnu aktivaciju, a skupile su se i neke nove pjesame koje žele podijeliti s publikom.

O “Brodu” i novim/starim Mandilima kažu: “Nakon kraće diskografske pauze od devet godina, krećemo sa lyric videom koji prati novu pjesmu iz radionice Mandrila. Spot nismo mogli snimiti zbog korone, izolacije i ostalih popratnih efekata koji je planetu zadesio u posljednje vrijeme. Najiskrenije, nama je megademija (apgrejd naziva “pandemija”) dobro došla jer nas je ponovo okupila u prostoriji i vratila prvu ljubav u prvi plan. Veselimo se radu s novim izdavačem i veselimo se novom albumu. Novog psa naučili smo starim trikovima, pa čak i Mandrak odobrava ovaj projekt. Provjerite zašto.”

Mandrili su se tijekom godina glazbenog stvaralaštva udomaćili u eteru i ušima publike, a sa dosadašnja četiri studijska albuma, niz je dobro znanih pjesama, među njima svakako i “Ljubio, valjao”, “Sve što nas čini takvima”, “Tibet”, “Glad”.

Na listu diskografskih izdanja bend je 2011. dodao i “Apstinenciju”, album rockerskih žestica kojeg su snimili i izvodili zajedno s frontmanom kultnih Parafa Valterom Kocijančićem, pod imenom Walter et Les Mandrills. Iako je bend tijekom godina bio u mirovanju, njegovi članovi nisu. Svirali su i stvarali u drugim glazbenim formacijama – bendovima Jonathan, Turisti, Fit i Baretovim Majkama.

Posadu Mandrila čine Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara),) Alen Tibljaš (bubnjevi) i Robert Jovanović (bas) koji na pitanje o razlogu povratka na scenu nakon toliko godina kaže: “Odgovor je stvarno jednostavan – ne možemo bez muzike. Što sam stariji, brže me i jače strese emocija koju odašilju. Mislio sam da će biti drugačije kad prođe ona bazna zaluđenost, ali nije. Još je gore. To jest, bolje. :)”

Boostana petom dozom čistog rocka, ova fantastično uštimana četvorka spremna je za akciju. Mandrili su ponovo rastvorili jedra, uhvatili povoljan vjetar i otisnuli se ‘Brodom’ na, ne sumnjamo, dugu i uspješnu plovidbu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI