Electronic jazz kvintet Trokut uskoro stiže u KSET – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Electronic jazz kvintet Trokut uskoro stiže u KSET

U četvrtak, 21.10. u KSET dolazi electronic jazz kvintet Trokut! Ovom prigodom promovirat će svoj prvi album “Shapeless” te novi EP “Rotate, Align”.

Trokut je nastao krajem 2018. godine pri odjelu za jazz glazbu Fakulteta za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu. Repertoar Trokuta čini autorska glazba sačinjena od kolaža unaprijed definiranih struktura, motiva te improvizacija inspiriranih modernim jazz, elektronskom i rock glazbom. Melodije, harmonija i elektronske teksture na tragu su izvođača poput Kneebodya, Radioheada, Boards of Canada, Madliba, Jaga Jazzista, Bjork, Shai Maestra i glazbe ostalih izvođača izdavačke kuće ECM.

Trokut čine Ana Čop na vokalu i sintesajzerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima.

Kvintet je u jesen 2020. godine objavio, od strane kritike hvaljen, album “Shapeless” za nakladnika Rika Muzika iz Londona. 2021. godine njihov album “Shapeless” nominiran je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma elektroničke glazbe, dok su kao skupina nominirani za nagradu Rock&Off u kategoriji Jazz&Off.

Cijena ulaznice na ulazu iznosit će 40 kn. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI