Glazbenica tam svoju će “refleksiju” predstaviti uživo u Zagrebu – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Glazbenica tam svoju će “refleksiju” predstaviti uživo u Zagrebu

Nakon što je regionalna pop zvijezda u usponu tam 25. veljače predstavila svoj EP „refleksija“, ovog tjedna obožavatelje u Hrvatskoj razveselila je najavom koncertnog gostovanja u sklopu kojeg će, uz već dobro poznate autorske pjesme, predstaviti i neke s aktualnog izdanja.

Talentirana kantautorica slovi za jednu od predvodnica nove generacije modernog popa, baš kao i glazbeni kolege i suradnici pocket palma s kojima će nastupiti 19. ožujka u Tvornici kulture.

Tam i pocket palma koji će ju ugostiti na koncertu prijatelji su s glazbene scene već dugo, a prvu veću suradnju ostvarili su u pjesmi „usne uz rebra (nanana)“, jednim od vodećih singlova „refleksije“. Zanimljivost je da je na spomenutom singlu sudjelovao i Fantom koji će iste večeri s njima u Tvornici dijeliti pozornicu te je za očekivati kako će publika „usne uz rebra (nanana)“ imati priliku čuti  premijernu live izvedbu „u punom sastavu“.

Zajedno s „usne uz rebra (nanana)“ i aktualnim singlom „ne pričaj o nama“ novi EP glazbenice tam donosi ukupno pet pjesama koje, s njenim posebnim potpisom, spajaju moderan pop zvuk i tekstove s fragmentima osobne životne priče. Produkciju većine pjesama s izdanja potpisuje njezin dugogodišnji suradnik Mihajlo Đorović (Summer Deaths), a kako i naziv sugerira cjelokupno izdanje je refleksija autoričinih emocija –  iskrena ispovijest o odnosima, strasti i ovisnosti o ljubavi o čemu i sama otvoreno progovara:

„EP „refleksija“ je moje prvo duže izdanje kojim proširujem priču koju sam započela, kako glazbom, tako i samim tekstom. U svakoj pjesmi se nalaze drugačiji elementi utjecaja različitih žanrova, među kojima su pop s početka 2000-ih, house, R&B i afrički ritmovi. Ovim izdanjem osvrćem se na odnose prema drugima i sebi, na odgovornost i krajeve.“

Foto: Tamara Ranković

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI