Iduće godine u isto vrijeme, roman autorice Sophie Cousens

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ako želite zabavnu knjigu za opuštanje sa zanimljivim likovima koji će vam se svidjeti, Iduće godine u isto vrijeme dobar je izbor. Svaki lik je poseban na svoj način. Priča je fokusirana na Minnie Cooper i Quinna Hamiltona koji su rođeni u istoj bolnici na Novu godinu, u razmaku od jedne minute. Trideset godina kasnije, na svoj trideseti rođendan, konačno su se susreli. Sve bi to bilo krasno da Minnie nije cijeli svoj život smatrala Quinna odgovornim za lošu sreću koja ju je pratila.

Naime, Quinn je rođen minutu prije Minnie pa je osim novčane nagrade za prvorođenu bebu, dobio i ime koje je trebalo biti njezino. Smatrala ga je krivcem za sve loše stvari koje su joj se uvijek događale na rođendan, a zbog toga je mrzila i dočeke Nove godine. Ime “koje joj je ukrao Quinn” obilježilo joj život… jer tko bi se želio zvati Minnie Cooper. 🙂

Iako se upoznaju na njihov trideseti rođendan, kroz izmjenjivanje vremenskih linija saznajemo kako su njihovi životi cijelo vrijeme bili povezani. Životi su im se doticali, a da toga nisu bili svjesni.

Quinn je bogat i čini se da je, za razliku od Minnie, rođen pod sretnom zvijezdom. Međutim, oboje se nose sa svojim životnim problemima. Ona polako otkriva da njegov život nije bio ni približno jednostavan kao što je zamišljala. Ovo je više od ljubavne priče. To je priča o obiteljskim problemima, problemima s mentalnim zdravljem, napetostima u prijateljskim odnosima, o vezama i strahu od vezivanja. Priča o razumijevanju drugih i sebe, otpuštanju prošlosti.

Autorica piše lijepo, uvjerljivo, zanimljivo. Tekst zaokuplja pozornost kroz čitavu knjigu. Od prve do zadnje stranice nema monotonih dijelova teksta. Minnie je posebno zanimljiv lik – suosjećajna je, ambiciozna, dobra je prijateljica. Strastvena je u svom poslu i svoju ljubav prema kuhanju (posebno prema izradi pita) koristi za plemenite svrhe; pomaže potrebitima.

Vikend je bio ugodniji uz čitanje ove simpatične priče. 🙂

Recenzija i foto: Marijana Glavaš

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI