Instrumentalna rock mašina Moraines objavila spot za singl “The Brute” i najavila koncert u Močvari – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Instrumentalna rock mašina Moraines objavila spot za singl “The Brute” i najavila koncert u Močvari

Instrumentalna progresivna rock četvorka Moraines objavila je početkom 2021. godine moćni dupli singl “The Brute / Human, Titan”, napravljen u suradnji s Michaelom Pattersonom, suradnikom glazbenih divova kao što su Nine Inch Nails, Beck i Notorious B.I.G.

Zahvaljujući različitim glazbenim utjecajima i zaleđu članova, kao i širenju unutar raznih žanrova kroz godine, trenutni glazbeni pristup benda izbjegava jednostavnu žanrovsku odrednicu, no u njemu bi podjednako za sebe nešto mogli pronaći ljubitelji math, prog i post-rocka, heavy metala ili post-hardcorea u svim svojim varijacijama kroz posljednje dvije dekade. Zvukom danas to zahvaća široku paletu od Deftones i Russian Circles, preko The Dillinger Escape Plan, pa do kultnih Neurosis.

Članovi benda su Mario Mlakar (bubanj), Goran Rusmir (bas gitara), Domagoj Šekelja i Petar Pečur (gitare). Nakon desetljeća dugog skupljanja staža na domaćoj underground sceni, Moraines su na krilima fantastičnog dvostrukog singla spremni zakoračiti i daleko van granica naše scene. “The Brute / Human, Titan” objavljen je i na sedam inčnom vinilu, a A strana je sada dobila i videospot koji je sniman još 2019. godine u Penthouse Studiju. Režiju i montažu potpisuje Mario Mlakar, a kinematografiju i color korekciju Dragan Šiša.

Prvi nacrti pjesama s njihovog nadolazećeg debi albuma nastali su u prethodnom desetljeću. Vrijeme brutalno iskrenog prijateljstva, glazbenog prijateljstva, bratskih svađa, čudnih pjesama, beskonačnih pregleda aranžmana, stalne scenske improvizacije, zaglavljivanja u razvojnom paklu i potom – dugih sedam godina smiješnog samozalaganja da se ne pojavljujete uživo bez fizičkog izdanja u njihovim rukama – iskristalizirao se u obliku nadolazeće ploče. Buduće povijesti.

“U mračnim vremenima ovu glazbenu poruku šaljemo u najdublje dosege multiverzuma, u nadi da jedna glazbena misao u obliku “The Brute” može iskriviti tkivo samog vremena i prostora i razgranati naše kolektivno iskustvo u paralelni svemir gdje prevladavaju ljudskost i razum. What is to give light, must endure burning”, kažu Moraines i ujedno najavljuju koncert u klubu Močvara u subotu 19. ožujka. Ulaznice su u pretprodaji 50 kuna, a na dan koncerta bit će 70 kuna. Prodaja se obavlja od 1. ožujka u sustavima Eventim.hr i Entrio.hr.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI