Kako vi doprinosite zajednici? – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Osnova života je doprinos. Sve što živi doprinosi zajednici. Svaka životinja i svaka biljka doprinosi životu na ovoj planeti. Sve ima svoju svrhu i svoje mjesto. Isto vrijedi za svakog čovjeka na ovom svijetu i najvažniji je razlog zbog kojeg smo ovdje.
To je ispod i ispred svih ostalih priča koje smo razvili i koje živimo.

Život nije akumulacija, već doprinos.

Stephen Covey

Doprinos je pokretač

Doprinos je baza našeg postojanja i svatko od nas, ako zastane i osluhne samog sebe na trenutak, to već zna.

Zato je potrebno moći stati i poslušati što vam govori vaše biće. Kada se povežemo s bazom sve ostale priče polako blijede. Iz baze izvire život, volja i motivacija. Ali često u šumi priča koje su prisutne ne čujemo ono što nas pokreće.
Doprinos je pokretač života! Zajednica je odgovor!

Sve ostalo nastalo je zbog želje da se život razvija. I možda se čini da je sve pošlo krivo ali to nije bitno. Bitno je da smo svjesni vlastitog doprinosa koji dajemo svakim trenutkom svog postojanja.

I sami osjećamo da je ovo što radimo samo kap u moru.  No ocean bi bio manji zbog te kapljice koja nedostaje.

Majka Tereza

Jeste li svjesni svog doprinosa?

Na koji način pridonosim? Što dajem i kako primam?

To su pitanja iz kojih će izaći kvalitetnija rješenje kojima ćemo oplemeniti život.
Sve što smo dosad napravili može se nadograditi i transformirati. I vrlo je jednostavno ako svatko od nas uvidi da smo ovdje jedni zbog drugih.  I da je svatko od nas jednako vrijedan i važan!

Pogledajte u oči osobe pored vas. Vidite li život koji izvire iz njenog bića? Pogledajte sebe u ogledalo i vidite tko ste zaista jer vi ste život!

Hvala vam na vašem doprinosu!

Jeste li svjesni vlastite veličanstvenosti u ciklusu života? Što danas možete napraviti da bi osvijestili koliko ste doprinijeli životu svakim vašim udahom?

Svaka misao, svaka riječ i svaka radnja koja dodaje pozitivnom i zdravom doprinos je miru.  Svatko od nas sposoban je dati takav doprinos.

Aung San Suu Kyi

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI