Live atrakcija ABOP dolazi u Attack! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Live atrakcija ABOP dolazi u Attack!

ABOP ne treba posebno predstavljanje – dobro znani live elektronički bend, kritički priznan i nagrađivan, koji miješa acid house, techno i druge elektronske žanrove.

Ovoga puta svoje live umijeće opravdat će u Attacku 18. prosinca s početkom u 20 sati.

Ivan Levačič i Ivan Vodopijec dijele jedan set bubnjeva, a na basu ih prati Erol Zejnilović i na sintesajzer Ivan Bozanić. Rijetko koji bend doživi instant uspjeh kao ABOP – njihov prvi istoimeni EP iz 2016. je u rekordnom vremenu rasprodan. Nakon toga nižu uspješne evente svirajući u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Francuskoj, Češkoj itd. dok su svoje fanove zabavljali i na festivalima poput Terranea, Dimensionsa i EXIT-a.

Bend je primio 2017. godine nagradu Ambasador koja se dodjeljuje za dostignuća u hrvatskoj elektronskoj glazbi. Prvi spot objavljuju 2018. godine za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković, a video je čak bio prikazivan i na Berlin Music Video Awardsu 2019. Iste godine ABOP objavljuje svoj prvi LP pod nazivom Delta u najplodonosnijoj indie izdavačkoj kući PDV, a na albumu je radio i poznati DJ Petar Dundov. I ovaj album je nanizao mnog priznanja struke (tri Ambasador nagrade – najbolji album, najbolji bend elektronske glazbe i najbolji vizualni identitet) te tri nominacije od hrvatskih glazbenih kritičara Rock&Off.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, a na dan koncerta na ulazu bit će 130 kuna.

Foto: Konrad Lovrenčić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI