Na PREACH THE RIČ stižu Eminemov producent DJ Head i Valid – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Moćni duo iz Detroita: Na PREACH THE RIČ stižu Eminemov producent DJ Head i Valid

Hip-hop festival PREACH THE RIČ dodao je još impresivnih imena među svoje headlinere, tako se izvođačima na Martinskoj pridružuju i Eminemov producent DJ Head te reper iz Detroita Valid.

Festival koji se održava 16. i 17. kolovoza 2024. na Martinskoj u Šibeniku, prethodno je najavio nastupe američkih hip-hop legendi Arrested Development i Bad Copy iz Srbije. Zagrijavanje za drugo izdanje festival počinje već u Zagrebu, u srijedu 19. lipnja, kada na promo party PREACH THE RIČ-a stiže brooklynski velikan Masta Ace uz producenta Marca Pola.

Producent iz Detroita DJ Head, ima je posebno mjesto među hip-hop velikanima, jedan od njegovih prvih doprinosa je suradnja s Eminemom na njegova prva četiri Eminemovih albuma, kojem je producirao veliki hit “Without me” te je zaslužan za monumentalnu suranjdu Eminema i Jay Z-ja na pjesmi “Renegade”. Surađuje i s drugim velikanima tog žanra kao što su Xzibit i D12. Njegova žica za otkrivanje nadolazećih talenata svijetu je otkrila 50 Centa i Obie Tircea. Sam Eminem je otkrio da mu je upravo DJ Head dao u ruke kazetu s pjesmama 50 Centa, koju je Head kupio na ulicama New Yorka. Glazba koju je DJ Head producirao, osim što je višestruko nagrađena Grammyjima, prodana je u dijamantnim nakladama. Legenda iz Detroita nastavlja i dalje ostavljati trag na hip-hop sceni. Njegova suradnja s Validom, posljednja je u nizu, te je njegov sugrađanin trenutno umjetnik s najbrže rastućom bazom fanova u tom žanru.

Valid, rođen u Detroitu, s balkanskim korijenima, posljednjih godina nametnuo se i na američkoj i na europskoj sceni. Pod mentorstvom DJ HeadaValid od svog debitantskog albuma “Mihajlo” iz 2019. do danas, ostvaruje suradnje s poznatim imenima hip-hop scene i u SAD-u i u regiji. Posljednji singl “May 6th” nastao je u suradnji s balkanskim hip-hop ikonama Knowwhere2run i Vibin wit DJ Mono, u kojoj oživljava praznik Đurđevdan.

Festivalska ulaznica po cijeni od 50 eura dostupna je OVDJE. Ulaznice je moguće kupiti i na svim prodajnim mjestima (online i fizičkim) platforme Entrio kao i Core Event. Uz festivalsku ulaznicu svaki posjetitelj ima pravo i na korištenje festivalskog kampa na lokaciji koje je uračunato u cijenu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI