Najbolji inicijalni zdravstveni monitoring s Huawei pametnim osobnim zdravstvenim asistentima

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Svake godine 29. rujna globalno se obilježava Svjetski dan srca kako bi se skrenula pozornost na kardiovaskularne bolesti, njihovo liječenje te utjecaj na društvo. Prema statistikama Svjetske zdravstvene organizacije, oko 17,9 milijuna ljudi godišnje umre od kardiovaskularnih bolesti. To čini čak 31% od svih smrtnih slučajeva u svijetu.

Stresan i užurban tempo modernog života čini održavanje zdrave i redovite rutine zahtjevnim zadatkom. Poglavito pati segment brige o vlastitom zdravstvenom stanju, gdje brojne anomalije zbog prevelikog broja obaveza redovito zanemarujemo i ostavljamo pozadi. Najosnovniji pregledi kao što je jednostavno očitavanje elektrokardiograma (EKG) zahtjeva vremena – od naručivanja u bolnicu ili polikliniku pa sve do konzultacija s liječnikom specijalistom, što obično dovede do toga da upravo te važne posjete najčešće odgodimo. Budući da je Huaweijeva misija donijeti digitalni napredak i korisničko zadovoljstvo svakoj osobi, inovacije su usmjerene u kreiranje najprikladnijih značajki unutar svih pametnih uređaja. Ovaj puta prikladno, za Svjetski dan srca Huawei upravo misli na taj važan organ.

U nedavnoj studiji koju je proveo Huawei, 87% ispitanih stanovnika Hrvatske jasno zna koja je funkcija EKG – a, dok 90% žena i 89% muškaraca u dobi od 18 do 60 godina izražava interes za korištenje te iste funkcije EKG ako je imaju na svom pametnom satu.

Zdravlje kardiovaskularnog sustava zaslužuje veću pozornost, bez obzira na zdravstvene predispozicije, način života ili generacijsku pripadnost. I upravo zato što živimo u tehnološkom okruženju, Huawei stavlja naglasak na korištenje tehnologije na dobrobit potrošača u svrhu bolje brige za svoje zdravlje. Nedavno je Huawei aplikacija EKG -a dobila CE certifikaciju medicinskih uređaja za analizu elektrokardiograma i tako postala korisna zdravstvena aplikacija za postojeće korisnike pametnih satova Watch GT 3 Pro. Ova prevencijska i važna funkcija omogućava mjerenje EKG- a u stvarnom vremenu uz notifikacije koje korisniku daju informacije ako se pojave nepravilnosti što uvelike olakšava prve korake u dijagnostici potencijalnih problema.

Zajedničko istraživanje zdravlja srca tvrtke Huawei i vodećih svjetskih zdravstvenih institucijama

Prije 4 godine, 2018. Huawei se udružio s vodećom svjetskom zdravstvenom institucijom, 301 Hospital, kako bi proveli Huawei Heart Study gdje su istraživali razna mobilna zdravstvena rješenja za fibrilaciju atrija. Njihova je uporaba potvrđena u scenarijima nadzora i pregleda kardiološkog stanja u suradnji s Huawei nosivim pametnim uređajima. Objavljeni ranije ove godine, rezultati pokazuju značajnu ulogu koju nosive tehnologije mogu imati u ranoj detekciji i liječenju srčanih bolesti. Prijenosna zdravstvena rješenja i uređaji, zajedno s Huawei nosivim pametnim uređajima, sve se više koriste za pregled i praćenje fibrilacije atrija.

Dugotrajna hipertenzija, abnormalne fluktuacije krvnog tlaka i pulsni tlak veći od 60 mmHg povećavaju rizik od fibrilacije atrija. Utvrđeno je da su uređaji kao što su Huawei Watch GT 3 Pro pametni satovi s ugrađenom opcijom EKG-a korisni u probiru visokorizičnih pacijenata, a svi uređaji s praćenjem otkucaja srca u stvarnom vremenu korisni su u praćenju zdravlja srca opće populacije, pomažući pri otkrivanju pojave kardiovaskularnih bolesti u začetku. Podaci o EKG zapisu dobiveni od Huawei nosivih pametnih uređaja mogu pomoći pacijentima da riješe rizik od opstruktivne apneje za vrijeme spavanja uzrokovane hipertenzijom i aritmijom te da u drugom spektru razviju dobre navike vježbanja i kretanja.

Mjerenja EKG-a s CE certificiranom EKG aplikacijom s Huawei Watch GT 3 Pro

Huawei Watch GT 3 Pro, koji je od strane udruge EISA proglašen najboljim proizvodom u kategoriji pametnih satova za 2022.-2023. na temelju neovisnih tehničkih recenzija svojih članova, korisnicima donosi moderan izbor u novom dizajnu sučelja, vrhunskim materijalima i inovativnim funkcijama.

U kombinaciji s drugim sportskim i zdravstveno orijentiranim funkcijama ovog izgledom atraktivnog pametnog dodatka, EKG aplikacija može precizno bilježiti ciljane podatke i u praksi demonstrira Huaweijeva istraživanja na području kroničnih bolesti. Funkcija EKG kombinira tehnologiju elektrode i gumba, donoseći korisnicima punu funkcionalnost mjerenja EKG-a. Točnost mjerenja EKG-a sveobuhvatno je poboljšana, a područje gumba dodatno je smanjeno u usporedbi s prethodnom generacijom. Serija Watch GT 3 Pro podržava prikupljanje EKG podataka koji mogu precizno osigurati mjerenja i analizu sinusnog ritma u stvarnom vremenu uz pravovremene podsjetnike za korisnike.

Uz to, Watch GT 3 Pro također nudi sveobuhvatno upravljanje zdravljem putem praćenja otkucaja srca, razine kisika u krvi, kvalitete sna, zdravlja dišnog sustava i tlaka, što finalno pomaže u praćenju promjena u tijelu korisnika. S aplikacijom Huawei Health korisnici na svom telefonu mogu sinkronizirati podatke o vježbanju i praćenju zdravlja u stvarnom vremenu kako bi obratili posebnu pozornost na cjelokupno zdravstveno stanje.

Huawei se obvezao pružiti tehnologiju za poboljšanje kvalitete života korisnika aplikacije Huawei Health, kao integriranog asistenta za zdravlje i fitness. Bez obzira na postavljene ciljeve u fitnessu, zdravlju ili olakšavanju svakodnevnih obaveza, Huawei Health donosi široki dijapazon funkcija koje će biti od koristi.

Za više informacija o EKG aplikaciji i Huawei Watch GT 3 Pro pametnim satovima posjetite web i mrežne stranice brenda.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI