Novi Spider-Man srušio je cijeli niz rekorda širom svijeta – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Novi Spider-Man srušio je cijeli niz rekorda širom svijeta

Nakon što su kinima padali serveri za (pret)prodaju ulaznica, a njihove cijene na crnom tržištu dosezale nevjerojatne iznose, ovaj vikend “Spider-Man: Put bez povratka” napokon je stigao na velika platna i pomeo sve pred sobom!

Već u prvom vikendu prikazivanja film je ostvario rezultate koje će teško biti dostići. Posljednji nastavak Spider-Man serijala dugo se iščekivao. Fanovi su špekulirali tko se sve od popularnih Marvelovih likova pojavljuje u filmu s nestrpljenjem očekujući početak prikazivanja na velikim platnima. I kada su stigle prve brojke i slegli se prvi dojmovi potvrđeno je kako je riječ o uistinu impresivnom spektaklu kakvih se kino publika uistinu zaželjela. Tome u prilog govore i sljedeći podaci. Zarada od 121,5 milijuna dolara u SAD-u u jednom danu čineći ga prvim filmom od početka pandemije koji je u tom periodu zaradio preko 100 milijuna dolara. “Put bez povratka” (No Way Home) je u jednom danu zaradio više nego “Spider-Man: Povratak kući” (Spider-Man: Homecoming) u tri dana prikazivanja. S 253 milijuna dolara na američkom tržištu ostvario je treće najbolje otvaranje u povijesti. Globalnih 587,2 milijuna dolara čine ga također trećim najjačim otvaranjem u povijesti i najboljim globalnim otvaranjem studija Sony Pictures ikad. Uspjeh je time veći kada se uzme u obzir da ove brojke ne uključuju tržište Kine u kojoj film još nije započeo sa prikazivanjem.

U hrvatskim kinima film je u prva četiri dana pogledalo 44.546 gledatelja što prema pripadajućoj zaradi predstavlja najbolje otvaranje ikada za studio Sony Pictures u Hrvatskoj i najbolje otvaranje od početka pandemije. Da je novog Spider-Mana s oduševljenjem prihvatila i kritika i publika svjedoče i iznimno visoke ocjene koje film ima na uglednim filmskim portalima (imdb 9.1, Rotten Tomatoes 94% odnosno 99% od strane publike). Po prvi put u kino povijesti Spider-Mana, otkriven je identitet našeg prijateljskog junaka iz susjedstva, dovodeći njegove odgovornosti kao super junaka u sukob s njegovim normalnim životom i u opasnost one do kojih mu je najviše stalo. Kada zatraži pomoć Doktora Strangea da ponovno sakrije svoju tajnu, čarolija probija rupu u njihovom svijetu, oslobađajući najmoćnije zlikovce koji su se ikada borili protiv Spider-Mana u bilo kojem svemiru. Peter će se morati suočiti sa svojim najvećim izazovom do sada, koji ne samo da će zauvijek promijeniti njegovu vlastitu budućnost već i budućnost multisvemira.

Scenaristi filma su Chris McKenna i Erik Sommers, producenti Kevin Feige i Amy Pascal, a režiju treći put za redom potpisuje Jon Watts. Uz Toma Hollanda u ostalim ulogama pojavljuju se Benedict Cumberbatch, Zendaya, Jacob Batalon, Jon Favreau, Marisa Tomei, Alfred Molina, Willem Dafoe i Jamie Foxx.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI