Organizacija vremena – početak i kraj svakog biznisa

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Poslovno učilište za organizacijsku kulturu i vođenje otvara svoja vrata u jesen 2022., a namijenjeno je vlasnicima, menadžerima, voditeljima timova te svim zaposlenicima malih, srednjih i velikih poduzeća koji se žele unaprijediti na području vođenja i postaviti tvrtku na čvrste temelje organizacijske kulture svrhe. Po završetku polaznici će steći formalno obrazovanje za Menadžera organizacijske kulture i vođenja prema Brendfulness metodi, uz pripadajuću diplomu o završenom studiju.

Tamara Kajari certificirana je profesionalna organizatorica, osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje. No prije svega je majka, supruga i žena kojoj je organiziranje veliko zadovoljstvo i način pomaganja drugima. Po završetku studija ekonomije desetak godina radila je u nekoliko kompanija na poslovima prodaje i marketinga. Kako bi se dodatno obrazovala, završila je stručnu edukaciju za profesionalne organizatore kod američke profesionalne organizatorice Cyndi Seidler, voditeljice Akademije za profesionalne organizatore u Kaliforniji, SAD.

U sklopu Poslovnog učilišta za organizacijsku kulturu i vođenje Tamara će predavati na kolegiju Organizacija vremena – početak i kraj svakog biznisa. Polaznici će dobiti teorijska i praktična znanja iz područja osobne organiziranosti kao temelja za uspjeh u bilo kojem životnom području, pa tako i onom poslovnom. Kako se Tamara našla u ulozi predavačice, što možemo očekivati od njezinih predavanja i kakva je povezanost organiziranosti i kulture u tvrtkama, otkrila nam je u nastavku.

Kako to da ste se našli u ulozi predavača na novootvorenom Poslovnom učilištu za organizacijsku kulturu i vođenje?

Leu Brezar, osnivačicu Poslovnog učilišta i mene vežu ranije suradnje i višegodišnje prijateljstvo. Lea dobro poznaje moj rad, urednica je moje prve knjige i ponudila mi je da dio onoga o čemu godinama podučavam svoje klijente uklopimo i u program Poslovnog učilišta. S obzirom na to da nam se i životne i poslovne vrijednosti u potpunosti podudaraju, prihvatila sam s velikim zadovoljstvom.

Tamara Kajari certificirana je profesionalna organizatorica, osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje.

Na koji način će vaše predavanje pomoći menadžerima, liderima i zaposlenicima prilikom svakodnevnog rada i u njihovim privatnim životima?

Glavni cilj je pomoći svakom polazniku bez obzira na to koju poslovnu ulogu obnaša, da osvijesti svoja eventualna pogrešna uvjerenja o organizacijskim mitovima modernog doba jer to su žarišta današnje neproduktivnosti, stresa i neuspjeha općenito. Mislim prvenstveno na trku za rezultatima, na prezauzetost i na famozni balans privatnog i poslovnog.

Kako će predavanja biti koncipirana s obzirom na teorijski i praktični dio, odnosno hoće li biti nekakvih praktičnih vježbi?

Svaka cjelina unutar kolegija sadrži i teorijski i praktični dio, a svim cjelinama poveznica je jednostavnost primjene na svakodnevnom nivou.

Kako je organiziranje nagomilanih stvari i obaveza te rješavanje njihovih viškova povezano s organizacijskom kulturom i kako to utječe na kulturu u tvrtkama?

Organizirati bilo što u svom domu, privatnom vremenu ili recimo osobnim financijama podrazumijeva razlikovati bitno od nebitnog, potrebno od nepotrebnog. Uz to, način na koji ćemo te svoje izbore usklađivati sa svima kojih se to tiče dodatna je potrebna vještina. Prevedeno na poslovni rječnik, radi se o prioritetima, delegiranju i komunikaciji, dakle veza je veća nego su mnogi uopće svjesni. Glava na ramenima naime, ista je i kod kuće i na poslu i uvjerenja, emocije, navike i ponašanja u različitim životnim područjima mogu se sudarati ili pak nadopunjavati, ovisno o tome jesu li postavljeni kao dio iste „slagalice“.

Jeste li već imali do sada iskustva s podučavanjem menadžera i lidera u njihovom poslovnom okruženju i kakav je općenito interes za takvom vrstom poduke u tvrtkama?

Manje nego što su stvarne potrebe u praksi i, očekivano, više u malim tvrtkama nego korporacijama. Srećom, vizionari i profesionalci poput Lee Brezar mijenjaju tu praksu promičući novu, bolju organizacijsku kulturu i ponosna sam što ću biti dio te promjene.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI