Osvrt na film: Vuk i lav

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film “Vuk i lav” (Le loup et le lion) je film o nošenju s gubitkom voljene osobe, o odrastanju, pronalaženju svog puta i velikoj ljubavi.

Ovaj put je to ljubav prema dvije divlje životinje koje nikada nisu trebale biti zajedno. Međutim, igrom slučaja su postale najbolji prijatelji i vjerno društvo djevojci Almi. I roditelje i djecu će zasigurno oduševiti mali vuk i lav koji se igraju i stvaraju nevolje. A kasnije će zasigurno svi itekako za njih navijati kada se nađu u popriličnim nevoljama.

Film je pravo osvježenje u kinima i odličan je za obiteljski izlazak u kino. Mnoge bi mogao svojim tempom i atmosferom podsjetiti na iznimno popularni film i istoimenu seriju Grizzly Adams koji su osamdesetih godina oduševili publiku. Film nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: I roditelji ma će biti zabavan.

Nasilje: Ima nasilnih scena kada recimo gađaju životinje puškom za uspavljivanje ili kad vlasnik cirkusa tuče lava (to se ne vidi, ali se čuje).

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih scena.

Rječnik: Ima pokoja pogrdna riječ.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je lagan i kao takav primjeren i mlađoj djeci.

Osvrt napisala Iva Brčić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI