Ove srijede u bivšoj Jabuci, klubu DVA OSAM, zagrebačka premijera filma “Novi val – 40 godina nakon” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ove srijede u bivšoj Jabuci, klubu DVA OSAM, zagrebačka premijera filma “Novi val – 40 godina nakon”

Nakon više od godinu dana od premijernog prikazivanja na CMC televiziji i projekcija na brojnim festivalima u regiji, došlo je vrijeme i za službenu zagrebačku premijeru dokumentarnog filma “Novi val – 40 godina nakon” (Klub DVA OSAM, srijeda, 2. ožujka s početkom u 20 sati) redatelja Nikole Kneževića i Olge Kepčije.

Croatia Records, kao izdavačka kuća koja je objavila najveći broj novovalnih izdanja, prošle godine proslavila je 40 godina novog vala. Obljetnicu su pratila mnoga zanimljiva izdanja i reizdanja, a fokus je bio na četiri vinila, bisera novog vala: “Paket aranžman”, “Električni orgazam – Električni orgazam”, “Haustor – Haustor” i “Šarlo akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”. S obzirom da je riječ o jednom od najbriljantnijih glazbenih razdoblja u povijesti naših prostora, Croatia Records je u koprodukciji sa CMC televizijom snimila dokumentarni film koji prati ova četiri vinilna reizdanja i daje širu sliku oko novog vala – od utjecaja britanske i američke new wave scene na našu do priče kako je Siniša Škarica doveo novi val u Jugoton, ali i odgovora na pitanje zašto se i danas, 40 godina kasnije, govori o fenomenu novog vala.

Zagrebačka premijera filma bit će upriličena u klubu DVA OSAM u srijedu, 2. ožujka s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan. U sklopu projekcije Croatia Records će prodavati novovalne vinile po promotivnim cijenama.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI