Ovoga kolovoza uronite u filmski opus Roberta De Nira

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vrući kolovoz je stigao! Za sve vas kojima treba osvježenje od ljetnih temperatura, tu je tematski blok koji vam donosi program TV1000.

Ovoga kolovoza obilježite rođendan Roberta De Nira, jednog od najvećih holivudskih zvijezda 20. stoljeća i uživajte uz izbor najsjajnijih glumačkih ostvarenja tog dvostrukog oskarovca, uključujući filmove ‘Vrućina’, ‘Život ovog dječaka’ i ‘Zemlja policajaca’. Uživajte u njegovim najboljim ulogama, u društvu nekih od najvećih imena Hollywooda, uključujući Robina Williamsa, Sylvestera Stallonea, Al Pacina, Drew Barrymore, čak i mladog Leonarda DiCaprija.

Jedan je od najvećih američkih karakternih glumaca, najpoznatiji po dugoj suradnji s redateljem Martinom Scorseseom i ranim radom s redateljem Brianom De Palmom.

Najveće uloge ostvario je u filmovima Kum II, Taksist, Razjareni bik, Dobri momci i Casino. Poznat po predanosti svojim ulogama, De Niro se udebljao 27 kilograma i naučio boksati za ulogu Jakea LaMotte u Razjarenom biku, izbrusio zube za Rt straha, živio na Siciliji za Kuma II, radio kao taksist tri mjeseca za Taksista te naučio svirati saksofon za New York, New York.

Udebljao se i za ulogu Al Caponea u Nedodirljivima.

Toliko je popularna, da je ne treba ni prevoditi

Legendarna rečenica moderne kinematografije “You talkin’ to me?” rezultat je njegove brze improvizacije, a slavna rečenica ostala je zapamćena zauvijek. 

“Mjesec Roberta De Nira”, svake srijede navečer u kolovozu, od srijede 3. kolovoza u 21:00 sat samo na programu TV1000

Vrućina

Srijeda, 3. kolovoza u 21:00 sat

Sudbine opsesivnog detektiva i vještog lopova isprepletu se nakon krajnje rizične krađe vrijednosnica. Dok kriminalac planira svoju posljednju pljačku, njihovi se privatni životi počinju raspadati.

Svi smo super

Svi smo super

Srijeda, 10. kolovoza u 21:00 sat

Udovac koji shvaća da mu je supruga bila jedina prava veza s obitelji, kreće na improvizirano putovanje da bi se ponovno zbližio sa svojom odraslom djecom.

Copland

Srijeda, 17. kolovoza u 21:00 sat

Šerif malene zajednice u predgrađu New Jerseyja u kojoj žive njujorški policajci, polako otkriva da je grad samo paravan za mafijaške veze i korupciju.

Copland

Buđenja

Srijeda, 24. kolovoza u 21:00 sat

Žrtve epidemije encefalitisa već su godinama katatonične, no novi lijek nudi mogućnost da ih trgne iz tog stanja.

Život ovog dječaka

Srijeda, 31. kolovoza u 21:15 sati

Priča o odnosu između buntovnog tinejdžera iz 1950-ih i njegova nasilnog očuha, koja se temelji na memoarima pisca i profesora književnosti Tobiasa Wolffa.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI