Partner vam ne čita misli

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Veza vam je krenula u krivom smjeru? Završila na posve pogrešan način? Vrijeme je da naučite gdje točno griješite i kako to popraviti!

Do razvoda ne dolazi preko noći, za to je potrebno vrijeme i dosta grešaka. Odnosi između dvoje ljudi se narušavaju postepeno, nikada ne eskaliraju odjednom. U većini slučajeva su sitnice te koje utječu na odnose i u konačnici dovedu do razvoda. Dovoljna je samo jedna u nizu u nizu od svađa, koja prelije čašicu i označi kraj. Raskid je nekad dobra stvar, jer više ne morate gledati utakmicu koji on prati ili seriju koju on voli, niti da mu morate udovoljavati. Najgore je kad glumite – radi mira u kući.

Nabrojat ćemo vam samo neke od grešaka u tekstu niže…

Osjećaji? Što je to!?

Ne razgovarate o svojim osjećajima – na početku veze je obično sve idealno. Vikende provodite zajedno u romantičnim aktivnostima, sve je zabavno, lepršavo i pomalo blesavo. Međutim, kada vrijeme i obaveze preuzmu svoje, dolazi do nerazumijevanja. Smeta vam što nije došao kući na vrijeme, što je zaboravio na rođendansku proslavu, ali vi šutite. Ne želite postati gunđalo, a on vas sve više nervira.

Zapravo, najveća greška koju možete napraviti je očekivati da vam netko čita misli! Da osjeti, vidi što vas to muči i što očekujete od druge strane. Radije se naljutite i ne recite sve što vas tišti.

Ne ispoljavanje emocija

Često se nađete uvrijeđeni, ako partner zaboravi na nešto važno. Na primjer, zaboravio je godišnjicu braka. Vi se pretvarate kao da je sve u redu. Negativne emocije vas okružuje, ali ga vi dočekujete sa smiješkom, bez obzira na sve.

Upravo će se te negativne emocije ispoljiti kada najmanje očekujete i još ćete vi ispasti krivi!

Različita mišljenja

Ti i on govorite istim materinjim jezikom? To je lijepo, ali to ne mora značiti da ćete i u ljubavi govoriti istim jezikom. Tu je teoriju razradio američki psiholog dr. Gary Chapman koji tvrdi da postoji pet jezika ljubavi, a to su govor, vrijeme, radnja, prisnost i pokloni.

Nekome je veoma važno da svakodnevno čuje kompliment od voljene osobe, nekome da dobije poklone, a pojedinima je sasvim dovoljno da provodi samo vrijeme sa svojim partnerom. Mnogo žena žudi za tjelesnom prisnosti, dok nekim partnerima ne predstavlja toliko zadovoljstvo.

Ipak, riječi su te koje svi vole i koje mnogo znače. Jezik ljubavi lako možete uskladiti i povezati, ako ste iskreni i slobodni u svojim namjerama.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI