Pavel pjesmom “Otkako te nema” zatvara poglavlje zvano “Ennui” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pavel pjesmom “Otkako te nema” zatvara poglavlje zvano “Ennui”

“Otkako te nema” osmi je singl Pavela s albuma “Ennui”, kojim bend ujedno zatvara ovo poglavlje i najavljuje nove materijale na ljeto.

Lagana, atmosferična pjesma prožeta divnim vokalom Antonije Šerić Tonke i ovoga puta ostavlja bez daha. Uz glazbu i tekst Aljoše Šerića, u aranžmanu gudačkog kvarteta pridružio mu se i Dalibor Grubačević.
“Pjesma je nastala od lajtmotiva koji na početku svira klavir, a kasnije ga preuzimaju gudači, stihovi su zbog takve atmosfere morali biti o nedostajanju, bilo bi suludo na takvu melodiju pisati bilo kakav drugi tekst. Dalibor Grubačević je raspisao krasan aranžman za gudački kvartet i sve u svemu ‘Otkako te nema’ je najbolji singl za zatvaranje priče oko ‘Ennui’ albuma, na ljeto krećemo u novo poglavlje.” – poručio je Aljoša Šerić o novoj pjesmi.

Pjesma je dobila i svoje video izdanje u režiji mladog kreativca Dinka Doringa, kojem je ovo druga suradnja s Pavelom, nakon video spota za prethodni singl “Kako da te ne volim”.

“Bliskost i udaljenost u istom kadru bili su mi ideja vodilja za spot, dok prozirnost okvira na tijelu daje dodatnu asocijaciju na prazninu odnosa, odnosno nedostatak voljene osobe, što je jednim dijelom naslonjeno i na sam tekst pjesme.”

Foto: Filip Gržinčić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI