Tears For Fears nakon 17 godina objavili novi album “The Tipping Point” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Tears For Fears nakon 17 godina objavili novi album “The Tipping Point”

Tears For Fears danas su (25. 02. 2022.) objavili „The Tipping Point“ – prvi novi studijski album nakon 17 godina pauze! Ususret izlasku ovog iščekivanog izdanja, otkriveni su singlovi „Break The Man“ i naslovni – „The Tipping Point“.

„The Tipping Point“ jedan je od najiščekivanijih albuma 2022. prema Pitchforku, Vultureu, Stereogumu i mnogim drugim cijenjenim publikacijama, što dodatno potvrđuju i već objavljene sjajne recenzije (Ultimate Classic Rock, Independent, Louder Than War, Clash Magazine…).

Istaknuti duo je u listopadu prošle godine potvrdio aktivni povratak na scenu objavom naslovnog singla “The Tipping Point”. Dirljiva pjesma prikazuje perspektivu osobe koja gleda blisku osobu tijekom dugogodišnje bitke s bolešću, dok se pjesma koja je uslijedila, “No Small Thing” bavi temama individualnih sloboda i kolektivne odgovornosti. Najnoviji singl „Break The Man“ objavljen je neposredno prije samog izlaska albuma, a dolazi uz prateću video animaciju i poruku o važnosti ravnopravnosti:

„Break The Man” govori o snažnoj ženi i razbijanju patrijarhata. (…) Mislim da je ovo odgovor na mnoge probleme u svijetu – uspostavljanje ravnoteže između muškaraca i žena“, komentirao je aktualni singl Curt Smith, jedan od suosnivača grupe Tears For Fears.

Podsjetimo, čuvenu englesku grupu osnovali su 1981. godine gitarist, pjevač i skladatelj Roland Orzabal te basist i pjevač Curt Smith. U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su brojne hit singlove, među kojima su „Mad World“, „Change“, „Pale Shelter“, „Shout“, „Head Over Heels“, „Everybody Wants to Rule the World“ i „Woman In Chains“, šest studijskih te tri live i tri kompilacijska albuma koji su zajedno prodani u više od 25 milijuna primjeraka.

Foto: Frank Ockenfels

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI