Staračka dalekovidnost (prezbiopija) nije ništa strašno!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Presbiopija je dio prirodnog procesa starenja oka, i može se lako popraviti. Tehnički gledano, presbiopija je gubitak mogućnosti da oko mijenja fokus na objekte koji su bliže. To nije bolest, nego je prirodna stvar, kao što primjerice bore zahvaćaju sve osobe u nekom dijelu života. Presbiopija se najčešće pojavljuje oko 40-tih godina života.

Presbiopija se često miješa s dalekovidnosti, ali to dvoje je različito. Presbiopija se pojavljuje kada prirodne leće oka izgube fleksibilnost. Dalekovidnost se pojavljuje kao rezultat prirodnog oblika očne jabučica, što uzrokuje svjetlosne zrake da se nepravilno saviju jednom kada uđu u oko.

Simptomi presbiopije

  • potrebu za držanje novina ili sličnog materijala za čitanje što dalje od očiju
  • zamagljen vid na normalnoj udaljenosti za čitanje
  • glavobolja ili umor od rađenja zatvorenih poslova

Liječenje presbiopije

Ona se, zapravo, ne može izliječiti. Umjesto toga preporučuju se naočale, kontaktne leće, naočale za čitanje, bifokalne naočale ili slične stvari koje mogu pomoći u popravljanju efekata presbiopije.

Bifokalne naočale se često preporučuju za presbiopiju. To su naočale koje imaju dva dijela u jednoj leći. Gornja za gledanje objekata koji su udaljeni, a donja za osobe koje lošije vide objekte koji su blizu.

Kontaktne leće se koriste za liječenje presbiopije uključuju multifokalne leće, koje dolaze u mekim ili propusnim verzijama, i monovision leće kod kojih jedno oko nosi leće koje pomaže u gledanju daljih objekata, a drugo ima leće koje služe za gledanje bližih objekata.

Mjesec dana ludih popusta u Livision optikama!

Kako biste svijet oko sebe vidjeli što jasnije i ljepše kontaktirajte ili posjetite bilo koju Livision optiku i dogovorite optometrijsku provjeru vida.

U Livizion optikama možete pronaći trendovske okvire i naočalne leće po odličnim cijenama, te sve proizvode za njegu i nošenje kontaktnih leća.

Plaćajte svojom Premium Visa karticom do 36 rata bez kamata i naknada i ostvarite  5% popusta na cjelokupan asortiman dioptrijskih naočala.

Popust vrijedi i na snižene artikle.

Posjetite najbližu Livision optiku, preuzmite besplatnu Livision aplikaciju i iskoristite jednu ili više od brojnih mogućnosti ušteda.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI