Stilus knjiga na Interliberu – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Donosimo najave noviteta iz Stilus knjige za Interliber. Od njih izdvajamo nagrađivani svjetski bestseler Pčelar iz Alepa Christy Lefteri, zatim Stare duše ne stare: Um novu knjigu hit-autorice Ingrid Divković te Kako pričati priče djeci Josepha Sarosyja i Silke Rose West, prekrasnu knjigu koji je već osvojila i domaće čitatelje.

PROZA

Ingrid Divković, Stare duše ne stare: Um

Stare duše ne stare prva je od triju knjiga poezije u kojoj Ingrid Divković progovara o odnosu prema suprotnom spolu, partnerskom prožimanju, platonskoj ideji ljubavi, ali i kompleksnim obiteljskim odnosima u patrijarhalnom društvu koje na vrlo krut i destruktivan način zadire u ženin emotivni svijet.

Ingrid Divković književnica je i blogerica, autorica hit-knjiga: J..e li vas ego, Knjiga za divlju ženu, Sanjari i borci te roman Živi mi se.

Christy Lefteri, Pčelar iz Alepa, prevela Julijana Jurković Ravić

Nuri je pčelar, a njegova supruga Afra slikarica. Žive životom običnih ljudi, okruženi obitelji i prijateljima, u prelijepom sirijskom gradu Alepu – dok se ne dogodi ono najgore. Kada ratni vihor pohara njihovu zemlju i do temelja uništi njihov grad, odnijevši sa sobom sve ono što su nekoć voljeli i do čega im je bilo najviše stalo, ne preostaje im ništa doli pobjeći. Pčelar iz Alepa svjetski je bestseler, dosad prodan u više od milijun primjeraka i preveden na 25 jezika. Dobitnik je i prestižne književne nagrade The Aspen Word. Christy Lefteriodrasla je u Londonu i dijete je izbjeglica s Cipra. Predaje kreativno pisanje na Sveučilištu Brunel u Londonu. Ideju za Pčelara iz Alepa dobila je dok je radila kao volonterka Unicefa u Prihvatnom centru za izbjeglice u Ateni.

Branko Šömen, Tišina za oči, prevela Mirta Jurilj

Roman Tišina za oči slovensko-hrvatskoga spisatelja Branka Šömena, poznatog i kao koscenarista filma Samo jednom se ljubi redatelja Rajka Grlića (1981.), potresna je priča o pripadnicima tzv. Sonderkommanda, logorašima iz Auschwitza zaduženima za obavljanje najgorih poslova izvlačenja i spaljivanja leševa iz plinskih komora zloglasne tvornice smrti. Knjiga je nastala najprije kao filmski scenarij na nagovor autorova prijatelja, našega dvostrukog oskarovca Branka Lustiga (1932. – 2019.) i scenarij je prihvaćen u Hollywoodu, ali sam film nikada nije snimljen. Tišina za oči Branka Šömena štivo je kojim autor spisateljski dojmljivo opisuje najmračnije razdoblje u ljudskoj povijesti, rečenicama koje su često lišene veznika, čime dinamika opisa zla ne posustaje od prvoga do zadnjega retka, podsjećajući nas da i u zastrašujućim okolnostima treba zadržati nadu.

Dani Atkins, Prijelom, preveo Josip Kovačević

Rachelin život je savršen. Zgodan dečko, sjajni prijatelji i mogućnost da za nekoliko tjedana pođe na studij znači da nikad nije bila sretnija. Ali u jednom otkucaju srca njezin svijet zauvijek se raspada. Pet godina poslije, Rachel se još uvijek pokušava pomiriti s tragedijom koja je sve promijenila. Vraćajući se u svoj rodni grad prvi put nakon dugog vremena, shvati kako je proždiru misli o životu kakav je mogla imati. Ali nakon što doživi nezgodu i završi u bolnici, Rachel otkrije da život o kojem je sanjala možda ipak može biti stvaran… Prijelom je topla priča o ljubavi i drugim prilikama zbog koje ćete se zapitati postoji li uistinu sreća, debitanski roman nagrađivane spisateljice Dani Atkins čiji se romani prevode na više od 18 jezika.

Willow Rose, Ne laži mi, prevela Ivana Kolovrat

Dvanaestogodišnja Sophie Williams, mlada uspješna sportašica, nije se vratila iz ljetnoga izviđačkog kampa. Tri mjeseca poslije, njezino tijelo pronađeno je u vreći za spavanje u najposjećenijem dijelu plaže Cocoa Beacha, a mještani su ogorčeni. Kad nestane sin poznatog senatora, a roditelji prime uznemirujući videozapis, bivša FBI-eva agentica Eva Rae Thomas, koja se upravo vratila u rodni grad, razvedena i bez posla, upušta se u istragu, prekidajući svoje obećanje dano djeci da se više neće baviti policijskim istragama. Ali što dublje kopaju, to se otkrivaju sve zamršenije tajne. Uskoro se svi kojima je draga nađu u smrtonosnoj opasnosti…Ne laži mi jest hit-krimić bestseler autoriceWillow Rose.

PUBLICISTIKA

Joseph Sarosy, Silke Rose West : Kako pričati priče djeci, prevela Sanja Gjenero

Pripovijedanje priča jedna je od najstarijih i temeljnih vještina poznatih čovječanstvu, bezvremenski roditeljski alat koji pomaže obiteljima slaviti životne radosti, prebroditi izazove i odgajati zdravu, sretnu i samopouzdanu djecu. Priče pomažu djeci da upravljaju svojim emocijama, suosjećaju s drugima i bolje razumiju složeni svijet u kojem živimo. Što je još važnije, pripovijedanje njeguje bogatu i smislenu vezu između pripovjedača i slušatelja, gradeći intimnost i povjerenje između roditelja i djeteta. U ovoj prekrasnoj knjizi, Silke Rose West i Joseph Sarosy – odgajatelji djece predškolske i školske dobi, s tisućama sati pripovijedanja za sobom – pretvaraju ključne sastojke pripovijedanja u iznenađujuće jednostavnu metodu koja svakoga može učiniti stručnjakom za pripovijedanje. Njihova intuitivna tehnika primjenjuje događaje i predmete iz svakodnevnog života vašeg djeteta kako bi pripovijedanje bilo jednostavno i pristupačno.

Emma Lucy Knowles, Čudotvorna moć intuicije, prevela Marija Perišić

U našim se ubrzanim, modernim životima toliko toga svakodnevno zbiva da je katkad vrlo teško razlikovati što je dobro, a što loše za nas. Stoga ne čudi da vrlo često donosimo pogrešne odluke koje kasnije ostavljaju negativne posljedice na naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje. U svojoj knjizi Čudotvorna moć intuicije, Emma Lucy Knowles otkriva nam da je rješenje problema mnogo jednostavnije nego što smo mislili: trebamo samo naučiti osluškivati svoj unutarnji glas – intuiciju – i povezati se sa svojim pravim ja. Čudotvorna moć intuicije nezaobilazan je duhovni vodič s mnoštvom praktičnih savjeta, vježbi i meditacija koje će vam pomoći da naučite razvijati svoju intuiciju i produbite povezanost sa svojim autentičnim ja. Autorica knjige, Emma Lucy Knowles, svjetski je poznata britanska iscjeliteljica koja se više od 15 godina bavi kristaloterapijom i energetskom medicinom te piše za najpoznatije svjetske lifestyle časopise, kao što su Cosmopolitan, Grazia i Elle.

Antonio Neves, Prestanite živjeti na autopilotu, prevela Marija Perišić

Osjećate li se katkad izgubljeno? Kao da ste izgubili kontrolu nad vlastitim životom? Da stagnirate, privatno i poslovno? Preispitujete li često svoj život i svoje odluke? Knjiga međunarodno poznatog govornika i success coacha Antonija Nevesa, Prestanite živjeti na autopilotu, poticaj je na suočavanje sa surovom istinom o tome kako smo dospjeli tu gdje jesmo, poziv na suosjećanje, iskrenost i odgovornost prema vlastitom životu. Antonio Neves svjetski je poznati govornik, success coach i nagrađivani novinar. Redovito drži govore i predavanja diljem svijeta i vodi obuku zaposlenika u najvećim svjetskim tvrtkama kao što su Amazon, VISA, Google i sl. Više od deset godina surađivao je s najpoznatijim američkim televizijskim mrežama kao poslovni dopisnik, voditelj i producent. Antonio je prvi u svojoj obitelji završio fakultet i potom magistrirao na Sveučilištu Columbia. Voditelj je podcasta The Best Thing.

Theresa Cheung i Claire Broad, Odgovori iz raja, preveo Vjekoslav Čulo

Što se zbiva kad osoba umre? Je li moguće komunicirati s duhom preminule voljene osobe? Jesu li mediji stvarni ili varalice? Odgovori iz raja autorice bestselera Sunday Timesa Theresa Cheung i medija Claire Broad knjiga su koja nudi odgovore na ta pitanja, namijenjena svakome tko se ikada zapitao postoji li zagrobni život i je li uistinu moguće stupiti u kontakt s duhovnim svijetom.

Ova knjiga donosi fascinantne istinite priče običnih ljudi koji su doživjeli izravnu komunikaciju s duhovnim svijetom i onih koji su dokaz o preživljavanju dobili posredstvom i čitanjem medija, kao što je Claire Broad. Teresa Cheung se pak više od 20 godina bavi istraživanjem psihičkih fenomena. Magistrirala je teologiju i engleski jezik na King’s Collegeu u Cambridgeu i napisala brojne knjige o paranormalnom koje su prevedene na 25 jezika.


Darujemo jednu čitateljicu knjigom Ingrid Divković, Stare duše ne stare: Um

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod na webu nam ostavite poruku
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube

Prijave primamo do 12. studenog točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI