Techno legenda Ivan Komlinović objavio svoje posljednje izdanje “Lock Pick EP” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Techno legenda Ivan Komlinović objavio svoje posljednje izdanje “Lock Pick EP”

Legendarni techno DJ i producent Ivan Komlinović koji je uvelike utjecao na razvoj naše techno scene u devedesetim i dvijetisućitim godinama, objavio je svoje posljednje izdanje, “Lock Pick EP”.

Iskusni techno majstor, koji iza sebe ima desetke izdanja, nastalih u više od dvadeset godina producentskog rada, za novi ACETON Music (Absolute Croatian Electronic) predstavlja EP s tri nove stvari i jednim remiksom. Sa svojom masivnom bas linijom, naslovna “Go Cup” je kao stvorena za big floor i sigurno će naći svoje mjesto na mnogim playlistama. “Lock Pick”, sa svojim bogatijim aranžmanom, svoje će mjesto naći kako u klupskom okruženju, tako i na big flooru. To je stvar koju ćete svirati i u house setu u kojem će se sigurno odlično uklopiti. KRoz ovu techno stvar vodi nas suptilna bas linija i odličan drive.

“Spark Plug” je skriveni dragulj ovog EP-ja. Ritmička struktura ove stvari u sebi nosi prepoznatljivi zvučni potpis koji dolazi iz analognih ritam mašina koje koristi Komlinović. Poluzatvorene hi-hat činele uvlače u groove, skladno upadajući između udarca bas bubnja. Pravo uzbuđenje kreće s prvim akordima sintesajzera koji se polako transformira i prelazi u kulminaciju u kojoj se osjeća utjecaj Surgeona. Četvrta stvar na ovom EP-ju je sessiondiggerov re-shape za “Lock Pick”. Multiplicirane bas linije u osnovnom ritmu, kao i pomalo izvrnuti osnovni elementi podižu uzbuđenje u ovoj obradi, koja u konačnici daje groove koji kao da dolazi od automobilskog motora s očitom namjerom da postigne kulminaciju dance floora.

Foto: Ivan Buvinić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI