The Cure se vraćaju u Hrvatsku! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


The Cure se vraćaju u Hrvatsku!

Giganti alternativne rock scene . . ž ć .

Ogromna baza obožavatelja ovog kultnog benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu ni nakon 42 godine od osnutka, napokon će doći na svoje i vidjeti dugoočekivani samostalni nastup The Curea. Zagrebački koncert dio je upravo najavljene na kojoj će The Cure održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao koji će donijeti novih 67 minuta The Cure zvuka.

Ovi indie rock pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, njihovi albumi su prodani u 30 milijuna kopija, a tu je i niz live albuma, soundtrackova, posebnih izdanja… The Cure je svojom glazbom obilježio živote generacije obožavatelja, a iako ih je teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali su na formiranje nekolicine njih kao što su goth rock, new wave i post-rock. U 2019. pet članova The Curea svečano su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame.

The Cure je oformljen 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine do sada odsvirao je više od 1 500 koncerata. Upravo su živa svirka i direktan kontakt s publikom ono što The Cure radi najbolje. Tako su i prije dvije godine od NME-ja proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema pozornici. The Cure Euro 2022 turneja bit će prva nakon koncerata održanih 2019., godini u kojoj su slavili 40 godina postojanja, te 30 godina od izlaska kultnog albuma “Disintegration” s kojim su osigurali titulu jednog od najboljih britanskih bendova u posljednjih 50 godina. Iste godine, nakon festivalske turneje od tri mjeseca, održali su epski trosatni koncert u Mexico Cityju.

U Areni Zagreb nas tako očekuje punih 135 minuta čiste The Cure koncertne energije i zanosa, kojoj će prethoditi nastup predgrupe The Twilight Sad.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 9. prosinca putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mjestima Eventima. Cijene ulaznica kreću se od 175 do 650 kuna.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI