Ove 3 destinacije za skijanje odlične su za početnike!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Destinacije za skijanje koje će oduševiti sve početnike

Gotovo sve svjetske ski destinacije imaju trake za početnike. No, svaka od njih ipak je drugačija, stoga donosimo destinacije za skijanje gdje su trake za početnike posebno dobre. Važno je stvoriti pozitivno prvo iskustvo i dojam kako bi imali veće želje za nastavkom skijanja, iz sezone u sezonu!

Obergurgl, Austrija

Ovo tirolsko skijalište je među top destinacijama za obiteljska skijanja zbog brojnih dječjih sadržaja i škola skijanja. Odlično je i za sve druge početnike bez obzira na dob, a ako se brzo uhodate, tu je i srednja staza koja ide nakon početničke. Iskusni skijaši obično zaobilaze ovu destinaciju zbog nedostatka staza njihovog kapaciteta, što je još jedan znak da je idealna za prva iskustva s ovim divnim sportom. Inače je ovaj dio Austrije najbogatiji snijegom, a samo mjesto ima mnogo sadržaja. Stoga, ako poželite odmor od skijanja ili želite ići polaganim tempom, brojen su druge aktivnosti na raspolaganju koje će vam zaokupirati pažnju i upotpuniti odmor.

 

Katschberg, Austrija

Ne čudi da se i drugo odlično mjesto za skijaše – početnike također nalazi u Austriji! Točnije na granici pokrajina Koruške i Salzburga pa prije ili nakon završetka skijanja, svakako posjetite i ove divne gradove. Prednost ove destinacije za skijanje je blizina, za razliku od skijališta u Francuskoj ili Švicarskoj do kojih je puno skuplje i dulje za doći. Skijalište Katschberg ima nešto vrlo bitno za početnike, a to su široke skijaške staze. Kako mjesto nije još toliko “razvikano” ovdje nećete naići ni na ogromne gužve, čak ni na vrhuncu sezone, kako to zna biti na drugim skijalištima. Stoga u miru možete vježbati novu vještinu bez straha da će vas netko brži od vas “pokupiti” na stazi. Obližnji hoteli nude restorane, kafiće i wellnesse, a kako noćni život nije toliko zastupljen, uživat ćete u mirnom odmoru netaknute prirode.

 

Krvavec, Slovenija

Ako za prvi puta želite jednostavno iskustvo, najbolje je odabrati što bližu destinaciju. Ski resort Krvavec jednostavna je destinacija do koje možete doći i na 1 – 2 dana da vidite je li uopće skijanje “vaš đir”. Nekoliko je staza za skijaše početnike, uz brojne popratne sadržaje ako odlučite da vaše putovanje ne bude orijentirano samo na skijanje. Koju god destinaciju da odaberete, razmislite o upisu u školu za skijanje kako biste stekli osnovno znanje i tako uživali u skijanju na što sigurniji način!

 

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI