Top proizvodi koji će zaštititi kosu od hladnog i vlažnog vremena

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Uz jesen neminovno dolazi svježi i vlažni zrak koji je neprijatelj kako koži tako i kosi. Kišno, vlažno i hladno jesensko vrijeme može biti ne samo neprijatelj frizuri nego i samom stanju kose. Vlaga iz zraka nikako ne čini dobro kosi koja je suha i „frizzy“ jer takav tip kose nema kontrolu pri upijanju vlage iz atmosfere te kosa postaje neposlušna. Suha i naelektrizirana kosa bez sjaja nije dobrodošla!

Leave-in proizvodi za kosu izvrsna su podloga!

Leave- in proizvodi, koji u doslovnom prijevodu znače ostaviti, odnosno “ne ispirati”,  štite kosu od vanjskih utjecaja, a osim toga olakšavaju stiliziranje kose i upravo zato što se ne ispiru mogu pomoći u instant regeneraciji kose. Leave- in proizvodi ujedno su i dobra podloga za druge proizvode koji kosi pružaju potrebnu vlagu jer neki proizvodi za nadodavanje teksture ili jačeg učvršćenja mogu dodatno potaknuti kosu koja je podložna isušivanju.

Proizvod  Keune Care Keratin Smooth 2-Phase Spray  je anti frizzy sprej­. Keratin popravlja i štiti strukturu kose, Quat Complex štiti vlas od pucanja, niska razina Ph umiruje kutikulu, regulira ravnotežu vlažnosti, jača kosu kosa je podatna i nema frizzy efekta.

Za dodatnu hidrataciju koristan je Keune Care Vital Nutrition spray koji štiti kosu prije i nakon procesa bojanja ili minivala .Vitamin B5 penetrira duboko u kosu i održava prirodni balans vlage u kosi, a Quat Complex pomaže kod rasčešljavanja.

Osušite kosu barem malo i na zraku!

Ako ste skloni kosu sušiti fenom, pustite barem da se kosa djelomično osuši na zraku jer će i vrući zrak fena pogotovo ako često perete i sušite kosu fenom dodatno isušivati kosu. Za prevenciju koristite proizvode sa zaštitom od topline, kao npr. Keune Style Instant Blowout. Riječ je o spreju za zaštitu topline koji će ubrzati postupak sušenja kose, daje joj lagani volumen i sjaj. Sprej pruža zaštitu od topline do 230ºC te sadrži UV-filter.

Tajna ravne, ne-frizzy kose je i u redovitom nanošenju regeneratora za kosu. Ako se bojite da će regenerator previše otežati kosu i smanjiti njezin volumen, nanesite ga samo od polovice kose do vrhova. Keune Care Absolut Volumen izvrstan je ako se bojite da ćete izgubiti volumen-protein pšenice i provitamin B5 jačaju strukturu kose i daju kosi volumen.

Spriječite ispadanje kose!

Jesen je karakteristična i po jačem ispadanju kose. Ono može biti povezano s nedostatkom vlage, a to stanje dodatno pogoršavaju vremenske prilike,  hladnoća, suhi zrak, zatvoreni prostori i nošenje kape. Dolazi i do gubitka sjaja kose pa bi bilo preporučljivo posegnuti za serumom bogatim uljima.

Serumi na kosi rade zaštitni film oko vlasi te mogu spriječiti prodiranje vlage u kosi , a ujedno zadržavaju sjaj na kosi do sljedećeg pranja. Preporuka: Keune Care Satin Oil treatment­.

Svi misle da je lak za kosu samo za učvršćenje frizure te ga dosta ljudi izbjegava ali on može biti prava pomoć kod nekontroliranog kovrčanja, napuhavanja kose uslijed tmurnih hladnih i kišnih dana. Stvara zaštiti sloj te zatvara kutikulu kose pa ona onda nije podložna upijanju vlage  iz atmosfere. Preporuka: Keune Style Soft Set spray – lagani lak s laganim, fleksibilnim učvršćenjem.

Sve proizvode potražite na www.keune.hr

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI