Treba li vaš dom promjenu? Nadahnite se idejama koje će mu dati osebujan stil

Autor

KATEGORIJA

PODIJELIBilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer. Nadahnite se našim savjetima i unesite u svoj dom posebnu atmosferu koja će lijepo stajati interijeru.

Razbijate glavu tim, kako dati stil svome domu, ali ne želite se upustiti u skupu obnovu? Iskoristite tekstil koji može učiniti čuda s interijerom. Prostoriju će oživjeti, učiniti ugodnom i dočarati jedinstvenu atmosferu. Pokušajte zamijeniti zavjese, kupiti nekoliko originalnih jastuka ili odabrati novi tepih.

Zaljubit ćete se u neobuzdani boho

Tople boje, ukrasi i uzorci igraju važnu ulogu u boemskom boho chic stilu. Prilikom odabira tekstila možete stoga osloboditi svoju maštu. Pod prekrijte tepihom s etničkim ili geometrijskim motivom. Ukrasite kauč malim i velikim jastucima s izraženijim uzorcima i ukrasnim resama. Zid možete ukrasiti i ugodnim svjetiljkama, hvatačima snova ili mandalama. Atmosferu će usavršiti odgovarajuće slike na zid.

Nadahnite se Skandinavijom

Šarm skandinavskog interijera ne krije se samo u dizajnerskom namještaju. Veliku ulogu ovdje igra upravo tekstil, koji daje prostorijama ugodnu atmosferu. Prilikom odabira zavjesa, tepiha i jastuka dajte prednost geometrijskim uzorcima, prirodnim motivima i neutralnim nijansama poput bež, bijele ili sive. Zahvaljujući tome, soba će izgledati prozračno i ugodno.

Interijer s trunkom francuskog šarma

Čeznete li za romantičnim i skladnim interijerom? Francuski stil Provence poetičan je i glavnu ulogu u njemu imaju cvjetni motivi. Ukrasite prozore zavjesama s cvijećem, upotpunite krevet ili kauč finim dekama i jastucima s romantičnim uzorcima. Motivi ruža, lavande i suncokreta su pravi pogodak.

Dopustite da vas zanesu valovi egzotike kod kuće

Sobne biljke ne uspijevaju u vašem domu? Oživite svoj dom egzotičnim zelenilom koje nećete morati zalijevati. Sve što trebate je nekoliko stilskih tkanina. Baršunasti jastuk s uzorkom kaktusa ugodan je na dodir, a u  kombinaciji sa žutom i crvenom bojom, unijet će meksičku atmosferu u prostoriju. Uzorak palminog lišća oživjet će opet i taj najsivlji kauč. A ako iznad njega objesite još nekoliko ilustracija lišća monstere, stvorit ćete komad džungle u dnevnoj sobi.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI