Treća dodjela Top.HR Music Awardsa u znaku žena koje su obilježile hrvatsku diskografiju – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Treća dodjela Top.HR Music Awardsa u znaku žena koje su obilježile hrvatsku diskografiju

Što se i koga slušalo u 2021. godini u Hrvatskoj kad je glazba u pitanju? Odgovore ćemo doznati 7. ožujka kad će se održati treća dodjela jedinstvene glazbene nagrade Top.HR Music Awards u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a.

Riječ je o nagradi u kojoj se dodjeljuju priznanja domaćim i stranim glazbenicima, a ove godine se nagrada opet vraća među publiku što će dati posebnu čar i samoj ceremoniji, ali i nastupima izvođača koje upravo publika motivira i daje im inspiraciju.

„Veselimo se ovogodišnjoj dodjeli nagrada Top.HR Music Awards i povratku glazbenika onom mjestu kojem i pripadaju –  pozornici! Pored najuspješnijih glazbenika koji će dobiti ovu prestižnu nagradu u obliku statuice Rogaške, posebno nam je zadovoljstvo što će nam se na samoj dodjeli pridružiti i neke od naših najuspješnijih autorica i glazbenica, a kojima je Hrvatska diskografska udruga posvetila cijelu prošlu godinu kroz izdavanje knjige „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ te kroz ostale brojne projekte.“- rekla je Maja Vidmar Klarić u ime Hrvatske diskografske udruge

Ovogodišnja dodjela nagrada osim priznanja najuspješnijima u protekloj godini bit će posvećena i damama koje su kroz svoje djelovanje obilježile domaću diskografsku scenu kroz protekle godine i desetljeća. Hrvatska diskografska udruga cijelu je prošlu godinu posvetila glazbenicama, autoricama, izvođačicama i ženama iz diskografije koje su ostavile traga u hrvatskoj glazbenoj industriji, a povodom Nacionalnog dana albuma koji je održan u listopadu prošle godine objavljena je i knjiga „73 priče o albumima – Žene u glazbi, stihu i interpretaciji“.

Neke od dama čija su se imena našla u knjizi nastupit će i na dodjeli Top.HR Music Awardsa pa će tako publika moći uživati u glazbenim hitovima Tereze Kesovije, Alke Vuice, Vanne, Meritas i Mije Dimšić dok će instrumentalno biti izvedeni najveći hitovi koje je napisala Vjekoslave Huljić. Njihovi nastupi baš kao i nastupi izvođača koji će biti nagrađeni za proteklu godinu, a čija imena ostaju tajna do same dodjele, zapravo će najbolje pokazati koliko je bogata i raznolika domaća diskografska scena i koliko je glazba nezaobilazan život svih nas, bili mi samo slušatelji ili aktivno sudjelovali u njezinom stvaranju.

Kategorije za ovogodišnji Top.HR  Music Awards nagrade su: najstreamaniji izvođač, najprodavaniji domaći album (reizdanje i novi album), najprodavaniji strani album, pjesma godine, grupa, muški izvođač, ženski izvođač,  novi izvođač i najstreamanija pjesma, a nagrade se dodjeljuju prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Dodjela nagrade održat će se u zagrebačkom klubu Mint club & more, 7. ožujka, a u specijalnoj emisiji Top.HR na RTL-u gledatelji pred malim ekranima će moći vidjeti najatraktivnije nastupe.

Foto: Bojan Zibar

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI