U Pečuhu se održava čudesni svjetlosni festival – Zsolnay festival

Autor

KATEGORIJA

PODIJELIAko ste planirali obići Pečuh onda je pravo vrijeme da posjetite i Zsolnay Festival svjetla koji se održava od 30. rujna do 3. listopada 2021.godine. Svjetlosne kompozicije visoke umjetničke vrijednosti smještene su u  srednjovjekovnom centru Pečuha (na popisu UNESCO -ve svjetske baštine) kojega prožima mediteransko ozračje i bogata kulturna baština.

Zsolnay Light Festival je prvi festival svjetla u Mađarskoj, ali je prerastao granice svoje matične države. Vrlo atraktivan četverodnevni festival nudi niz interaktivnih, zabavnih i poučnih sadržaja, od ulične umjetničke produkcije, koncerata, kazališta i suvremenih cirkuskih predstava, a kada se spusti mrak možete uživati u svjetlosnim kompozicijama koje će vas ostaviti bez daha.

U posljednjih nekoliko godina ovaj festival bilježi velik broj posjetitelja, pa ih je 2019. godine bilo čak 80.000. ovo je ujedno i jedan od istaknutijih svjetlosnih festivala u Europi zbog  kompleksnosti, multi art programa i mnoštva popratnih događaja koji posjetiteljima prenose nove, kreativne sadržaje. Pozvani domaći i strani umjetnici i kreativne radionice uživaju međunarodno priznanje i imaju vodeću ulogu u ovoj grani umjetnosti koja se dinamično razvija.

Više informacija pronađite ovdje:

https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/en/the-festival

Video s festivalskim programom:

https://www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival/videos/618337281885524

Označeno kao

Source link

Autor

PODIJELI