U srcu ličke prirode, team buildingom ojačajte vrijednosti tvrtke i zasluženo se opustite

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Samo sat i pol vožnje od Zagreba, na jednakoj udaljenosti od Karlovca i Gospića (70 km), te u samom srcu ličkog predjela bogatog florom, faunom i ljekovitim zrakom, i 3 km nadomak najpoznatijeg Nacionalnog parka Plitvička jezera – luksuzne Camping Plitvice u naselju Smoljanac imaju sve što je pojedincu, ali i jednoj tvrtci u ovom modernom tempu življenja (i poslovanja) potrebno.

Osim što se mogu pohvaliti bogatim prirodnim okruženjem te bogatom ponudom vlastitog sadržaja kampa, kao i vanjskih usluga partnera u okolici od samo 20-ak kilometara, Camping Plitvice nisu samo mjesto idealno za obiteljski odmor, kakvog su već pojedinci i obitelji prepoznale – mjesto je to koje sve više prepoznaju i tvrtke za svoje team building radionice.

Talent daje pobjedu u igrama, ali timski rad i pametno djelovanje daje pobjedu na svjetskim prvenstvima.

Michael Jordan

Opuštanje, stress-free okruženje, autohtona gastro ponuda ličkih jela poput base, polica, ličke štrudle ili ličkog pršuta te probrana vina iz požeške Zlatne doline, nadalje, kapaciteti za edukativne, opuštajuće ili sportsko-rekreativne sadržaje, te delux i premium moderno opremljene kućice za smještaj s 5 zvjezdica samo su neke od mogućnosti koje ovo mjesto pruža. Odmak od vreve, stresa i užurbanosti, te mogućnost ponovnog povezivanja s prirodom, ali i članovima unutar tima nameću su ovdje sami po sebi.

Priroda ne treba više biti luksuz današnjeg vremena, a team building ne treba biti luksuz kojim tvrtka postiže veću produktivnost. Može se imati oboje. A kada se team building odvija u pulsu prirode, dobrobiti se višestruko udvostručuju.

Anja Kandrač, voditeljica prodaje i marketinga Camping Plitvica, ističe kako su već mnoge renomirane tvrtke poput DM drogerie markt trgovina, Schachermayer, Bornfight i Mediatoolkit softverske tvrtke, Agram life osiguranja ili Porche Hrvatska iskazale svoje povjerenje u njihove usluge, i ne kriju svoje zadovoljstvo nakon održanih team building radionica kod njih. Upravo važnost ovakvih aktivnosti potiče stvaranje pozitivne (radne) atmosfere unutar same kompanije.

I dok stručnjaci govore kako ljudi u 21. stoljeću provode 87% svog života u zatvorenim prostorima, razne studije potvrđuju da kontakt s vanjskim prirodnim okruženjem ima značajne dobrobiti na zdravlje. Statistike govore kako sam boravak u prirodi smanjuje stres, uklanja tegobe sjedilačkog načina života ili sindrom „kompjutorskog“ vida, podiže imunitet, snižava krvni tlak i poboljšava kardiovaskularni sustav. Šetnja prirodom od samo 20 minuta i gledanje u prirodne izvore koji su u pokretu, poput žuborenja vode ili vijorenja krošnje drveća, smanjuje napetost i stres za više od 10%. Biciklizam, koji je u ponudi Camping Plitvica, pozitivno utječe i na gubitak neželjenih kilograma te na poboljšanje kognitivnih funkcija radi (već nakon 30 minuta vožnje).

Iako team building nije samo zabava, već ozbiljna izgradnja tima i jačanje unutarnje povezanosti, (zasluženi) odmor je bitno shvatiti ozbiljno. Druženje i zabava u opuštenom okruženju potaknut će aktiviranje parasimpatičke grane autonomnog živčanog sustava, a samim time i lučenje endorfina, hormona sreće i ugode, što u konačnici vodi boljem raspoloženju i pozitivnoj radnoj sredini. A ne smijemo niti zaboravit spomenuti kako sve navedeno vodi i smanjenom broju bolovanja. Važno za cijelu tvrtku, zar ne?

Ilija Crnjak, vlasnik ovog luksuznog resorta, ističe kako pet zvjezdica zahvaljuju upravo ponudi sadržaja Camping Plitvica: „ Radi se o dodatnoj ponudi, od amfiteatra (120 sjedećih mjesta) do multifunkcionalnog sportskog terena 21×12 metara površine za košarku, odbojku, nogomet, badminton, te s crossfit zonom. Naravno, tu je i restoran u koji svi vole doći zbog poznate ličke gastro i eno ponude, a kapaciteta od 160 sjedećih mjesta čini ga idealnim za organizaciju kulinarskih team building radionica, s mogućnošću korištenja isključivo domaćih namirnica ličke gastro ponude i oznake Lika Quality , a kompletnu ponudu edukativnog djela radionica, na raspolaganju je i kongresna dvorana s 45 sjedeća mjesta. A poželite li se opustiti, pool bar uz dva bazena ili roštilj zona koja će uz logorsku vatru na otvorenom nebu i podizanjem šatora zasigurno potaknuti na druženje i opuštanje.“.

Za sve one pak željne avanture ili adrenalina, ponuda partnera Camping Plitvica zadovoljit će svačije želje. Tako možete otići na izlet nacionalnom parku, Baraćevim špiljama, Pećinskom parku Grabovača, jahati konje na obližnjem ranču ili rodeo bike, igrati paintball, spuštati se zip line-om kroz krošnje drveća, voziti quad i buggy po Plitvičkim dolinama za stjecanje iskustva u vožnji spretnosti… Bez obzira koji god program za team building izabrali, ono što je svima zajedničko je timski rad i jačanje pojedinca unutar tima.

Na jednom mjestu, zaposlenici i cijela tvrtka dobit će kompletan doživljaj – pozitivan natjecateljski duh i kompetitivnost, jačanje vrijednosti kao što je međusobno povjerenje, dobra komunikacija, koordinacija i predanost, te nadalje, gurmanski užitak, dobra zabava, zasluženi odmor i puno pozitivne energije.

„Iz iskustva znamo da nije lako pronaći dobru lokaciju za održavanje Team buildinga kada su u pitanju veće grupe. Ove godine smo odabrali Camping Plitvice budući da nam se u startu dopala njihova ponuda i oni su u potpunosti opravdali naša očekivanja. Smještaj u modernim mobilnim kućicama s velikom terasom, blizina Nacionalnog parka Plitvice i mogućnost istraživanja prirode neposredno iz kampa, bilo šetnjom, trčanjem ili električnom biciklom, te izuzetno uslužno i susretljivo osoblje, odlična hrana, predivan bazen – za svaku je pohvalu. Svidjela nam se mogućnost pripremanja hrane u zoni za roštiljanje. Sigurno ćemo se ponovno vratiti“, navode iz tvrtke Schachermayer.

S Camping Plitvicama luksuz nikad nije bio toliko blizu i tako dostupan.

U ovim izazovnim vremenima, dobro je i znati kako Camping Plitvice imaju „Safe stay“ oznaku odnosno potvrdu za poduzetim protokolarnim i epidemiološkim mjerama za vašu sigurnost, no ovdje je svakako prednostprirodna izoliranost cijelog objekta, bogata priroda okolice, a sve luksuzne kućice imaju svoj privatan ulaz i vlastitu prostranu terasu.

Priuštite „luksuz“ svom timu, a Camping Plitvice će omogućiti 10% popusta na Team building programe svim tvrtkama koje rezerviraju termin* do 30.11. za period održavanja do 30.3.2022. godine. U periodu nadolazećeg blagdanskog razdoblja, ovo sigurno može biti i idealan poslovni poklon vašim zaposlenicima.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI