Zvijezda serije “Igra prijestolja” postala kuhar! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Zvijezda serije “Igra prijestolja” postala kuhar!

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada za 50 najboljih restorana u svijetu, „Geranium“ je zauzeo visoko drugo mjesto.

Riječ je o restoranu smještenom u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, a upravo je u njega prošle godine stigao slavni glumac Nikolaj Coster – Waldau kako bi učio kuharski zanat od Rasumsa Kofoeda, glavnog kuhara i suvlasnika restorana za potrebe svog novog filma OKUS GLADI. Romantična priča OKUS GLADI od četvrtka, 21. listopada stiže u domaća kina, a zvijezda popularne serije „Igra prijestolja“ u njoj je ostvarila glavnu ulogu.

Radnja filma OKUS GLADI smještena je u izmišljeni restoran Malus, novu zvijezdu na danskom kulinarskom nebu. Vode ga Maggie i Carsten. Ona je antropologinja specijalizirana za hranu koja ujedno stvara nevjerojatnu atmosferu restorana. On je proslavljeni glavni kuhar koji stvara magiju u kuhinji. Zajedno, njih dvoje čine nepobjedivi par na gastronomskoj sceni Danske. Vole se, imaju dvoje prekrasne djece i vlasnici su jednog od najpopularnijih prehrambenih hramova u Kopenhagenu. Žele sve i imaju sve. Skoro. Prestižnu Michelin zvjezdicu tek trebaju dobiti i par je spreman žrtvovati sve kako bi ostvarili svoje snove. U neumornom lovu na ultimativno priznanje zaboravili su da je najbolji obrok u životu onaj koji dijele zajedno.

Redatelj filma je Christoffer Boe, dugogodišnji ugledni danski filmaš koji je također napisao i scenarij skupa s Tobiasom Lindholmom. Lindholm je prvenstveno scenarist kojeg publika najviše pamti po scenarijima za filmove redatelja Thomasa Vinterberga, u prvom redu „Lov“ i prošlogodišnji veliki hit „Još jedna runda“ koji je osvojio prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Pored Nikolaja Costera – Waldaua glavnu je ulogu u filmu OKUS GLADI ostvarila Katrine Greis-Rosenthal, uspješna danska televizijska i kazališna glumica.

Foto: Henrik Ohsten

Kako bi se što bolje pripremio za ulogu, Coster – Waldau je nekoliko dana proveo u restoranu „Geranium“ gdje je bio pod stručnim vodstvom tamošnjeg glavnog kuhara Rasmusa Kofoeda, a od kojeg je dobio sjajne savjete o tome kako profesionalni kuhar reže, kuha i općenito se ponaša u kuhinji, u profesionalnom okruženju velikog i značajnog restorana. „Dozvola da pratim Rasmusa Kofoeda u njegovom restoranu pretvorila se u veliko iskustvo i bila je vrlo vrijedna pomoć u pripremama za naš film, gdje glumim ambicioznog kuhara koji svoje ogromne profesionalne ambicije pokušava uskladiti s jednako velikim privatnim ambicijama. Rasmus je vrhunski profesionalac, a njegova velikodušnost i ustrajnost kad sam postavljao glupa pitanja nagrada je vrijedna sama po sebi. A onda je tu bila i hrana. Bilo je uistinu sjajno!“, u jednom je intervjuu izjavio Nikolaj Coster – Waldau čiji se novi film OKUS GLADI nikako ne smije propustiti.

Foto: Henrik Ohsten

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI