BluVinil snimili spot za obradu pjesme Alicije Keys – “Ako nema te” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


BluVinil snimili spot za obradu pjesme Alicije Keys – “Ako nema te”

Šibenski pop rock bend BluVinil predstavlja pjesmu i video spot za “Ako nema te”, pravi božićni singl.

Riječ je o jedinoj pjesmi s nadolazećeg albuma “Zna li itko tajnu srca” koja nije autorsko djelo, nego obrada. Članovi benda su veliki fanovi lika i djela Alicije Keys, pa se, kažu, spontano rodila ideja da jednu njenu pjesmu prepjevaju na hrvatski jezik.“Odluka je pala na kultnu stvar “If I ain’t got you” – višestruko nagrađivani hit singl s njenog drugog albuma, “The Diary of Alicia Keys” iz 2003. Pjesma obrađuje tematiku konzumerizma i prenaglašavanja materijalnih vrijednosti, pa je pjesma objavljena baš u vrijeme Božića, kada su takve teme posebno aktualne”, poručuje BluVinil.

Za prijevod pjesme na hrvatski jezik zaslužan je Matej Nakić, dok prilagodbu i aranžman potpisuje čitav bend. I ovoga puta na produkciji je radio Antonino Šimić, dok je za mastering zaslužan Filip Vidović. Prateći videospot režirala je mlada redateljica Melita Mukavec, a za tehničku izvedbu zaslužne su njene kolegice i kolege s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Možda i najbrže rastući domaći pop rock bend, osvojio kritiku i publiku sa singlom “Apaši” kojom je zacementirao svoju poziciju u radijskom eteru, a istoimeni album prvijenac je završio na listama najboljih godišnjih albuma. Najavni singl novog albuma “Heroji”, kao i nasljednik “U predgrađu”, nastavili su put osvajanja radijskog etera diljem Hrvatske, kao i streaming servisa. “Ako nema te” je još jedna najava drugog albuma koji će biti obavljen za LAA iduće godine.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI