Film oskarovke Emme Stone stiže u kina 18. siječnja

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Film UBOGA STVORENJA (Poor Things) na nedavnoj je dodjeli osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus®, onu najvažniju – za najbolji film u kategoriji komedija ili mjuzikl te za najbolju glumicu koju je osvojila nevjerojatna Emma Stone.

Od redatelja Yorgosa Lanthimosa i producentice Emme Stone dolazi priča o fantastičnom razvoju Belle Baxter (Stone), mlade žene koju je oživio genijalni i nekonvencionalni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetskih iskustava koje joj nedostaju, Bella odlazi s Duncanom Wedderburnom (Mark Ruffalo), lukavim i razuzdanim odvjetnikom, na uzbudljivu avanturu preko kontinenata. Oslobođena predrasuda svoga doba, Bella slobodno i besramno razvija svoj smisao u životu te počinje borbu za ravnopravnost.

Poor Things

Emma Stone prvi put je čula za „Uboga stvorenja“ nakon razgovora s Lanthimosom tijekom njihove zajedničke produkcije filma “The Favourite”. “Ono što mi je Yorgos objašnjavao bilo je tako jedinstveno i odmah je bilo nadahnjujuće kao žena: zamisliti svijet u kojem tvoj um nije uvjetovan odrastanjem i učenjem da budeš naučen ponašati se na određeni način”, rekla je Stone. O ulozi Belle Baxter, ona kaže: “Bila sam tako uzbuđena i uplašena iz svih pravih razloga. Bella nema srama ili traume, niti čak prošlu priču. Nije odgojena u društvu koje nameće ograničenja ženama. To može biti izuzetno oslobađajuće, i za nešto poput ovoga stvarno ne možete napraviti istraživanje. Bella crpi inspiraciju i snagu iz muškaraca koje susreće, žena koje susreće, okoline u kojoj se nalazi, onoga što jede. Ona je poput spužve.”

Poor Things

Osim Emme Stone kao Belle Baxter koja će nakon Zlatnih globusa definitivno biti jedna od glavnih kandidatkinja za najbolju glumicu na nadolazećim Oscarima, u „Ubogim stvorenjima“ u vodećim ulogama su i Mark Ruffalo kao razvratni odvjetnik Duncan te Willem Dafoe. U ostalim ulogama su Ramy Youssef, Kathryn Hunter, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Suzy Bemba.

Film „Uboga stvorenja“ je temeljen na upečatljivom i kompleksnom romanu Alasdaira Graya koji na jedinstven način istrauje ljudske i ljubavne veze, a pogotovo one seksualne, a koliko to sve neobično i spektakularno može izgledati na velikom platnu, možete provjeriti od 18. siječnja kada „Uboga stvorenja“ u distribuciji Blitza stižu u domaća kina

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI