Inner Circle i Roni Size pridružuju se Placebu, Thievery Corporationu i Gogol Bordellu na Arsenal FEstu – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Inner Circle i Roni Size pridružuju se Placebu, Thievery Corporationu i Gogol Bordellu na Arsenal FEstu

Slavni DJ i producent Roni Size priredit će spektakl ljubiteljima elektroničkog zvuka 1. srpnja na Exploziv DJ stageu Arsenal festa 12 u Kragujevcu (30.6. – 2.7.), a u prostoru Kneževog arsenala konačno će nastupiti i jedan od najvećih reggae bendova svih vremena, Inner Circle.

Roni Size je stekao popularnost 1997. kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent. Svojevremeno je značajno utjecao na uvođenje živih bubnjeva i basa na drum’n’bass koncerte, kreirajući tako specifičan zvuk. Surađivao je s brojnim, žanrovski šarolikim izvođačima – Rage Against the Machine, Everything But the Girl… Prvi pravi solo album „Touching Down“ objavio je 2002. i to izdanje je do dan danas jedno od najprodavanijih što se tiče nezavisnog d’n’b zvuka. Poslije diskografske stanke prošle godine objavio je EP „Edition 1“. Njegovi obožavatelji već su imali priliku da ga nekoliko puta vide u Srbiji, a nastup na Arsenalu bit će mu prvi.

Poznati su i prvi izvođači nа Garden Stageu. Uvodne večeri, 30. lipnja, Zastavinom baščom će grmiti Ritam nereda, višestruki povratnici na Arsenal. Sutradan, 1. srpnja stižu karizmatični Goran Bare i Majke, a 2. srpnja Inner Circle. Nastup slavnih Jamajčana na Arsenalu bio je i ranije najavljivan, pa stopiran zbog pandemije, te će publika u Kragujevcu konačno moći ležerno uživati uz velike hitove „Sweat (A La La La La Long), „Bad Boys“, „Games People Play“… Inner Circle su nastali još davne 1968. u Kingstonu, a početnu popularnost su im donijeli singlovi „Mary, Mary“ i „Music Machine“, kao i jednogodišnja turneja zajedno s velikim Bobom Marleyjem, 1971. U prvoj fazi su postojali do početka osamdesetih, a od 1986. do danas djeluju kontinuirano, uz brojne promjene u postavi. „Reggae je kao Picasso, ne možeš ga kopirati“, slikovito će gitarist i jedan od osnivača grupe, Roger Lewis.

Na Gardenu će 2. srpnja nastupiti i sve popularniji traperi, Crni Cerak, koji zajednički djeluju od rujna 2019. Za kratko vrijeme došli su do višemilijunskih pregleda na YouTubeu čemu je značajno doprinio rad na glazb za filmski hit „Južni vetar 2“.

Pred dvosatni (02.00 – 04.00) nastup koji će Roni Size imati 1. srpnja, na Exploziv DJ Stage iste večeri stižu Sofa Kru (21.00-23.00), Euphorics & Edge MC (23.00 – 00.00) i Codex i Kastiljas MC (00.00 – 02.00). Na popisu headlinera Arsenala 12 su već, podsjetimo, renomirani svjetski bendovi Gogol Bordello (30. lipnja), Placebo (1. srpnja) i Thievery Corporation (2. srpnja). Ulaznice za 1. srpnja koštaju 1.800, za 2. srpnja 2.000 dinara, a komplet ulaznica za sva tri dana 3.000 dinara.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI