Kako postići savršenu podlogu za svaki tip kože

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Koraci za savršenu podlogu za svaki tip kože

Priprema kože

Bez obzira koji tip kože imali, prvi korak prije nanošenja bilo kojeg pudera ili tonirane kreme je priprema kože. Nakon uobičajene, svakodnevne njege i nanošenja hidratantne kreme prilagođene tipu kože, važno je nanijeti primer koji će zagladiti površinu kože i pripremiti je za daljnje proizvode.

Za masnu kožu važno je da primer matira kožu i sprječava neželjeni sjaj. Gosh Primer Plus+ prilagođava se koži, popunjava fine linije i čini pore manje vidljivima, a ostavlja mat izgled kože tijekom cijelog dana.
Suhoj koži potrebna je hidratacija i svilenkasti osjećaj na koži, bez zatezanja kože i dodatnog isušivanja. Primer treba biti hidratantan kako bi podloga bolje sjela na kožu. Takav je Gosh Velvet Touch, koji se može nanositi i umjesto hidratantne kreme, a istovremeno popunjava fine linije i pore te zaglađuje površinu kože kako bi se puder lakše stopio s kožom.

Zrelijoj koži je osim dodatne hidratizacije potrebno i intenzivnije popunjavanje bora i osjećaj elastičnije i zategnutije kože. Gosh Velvet Touch Primer Anti-Wrinkle namijenjen je zrelijoj koži, popunjava bore i fine linije te poboljšava elastičnost kože.

Gosh Primer Plus+, Gosh Velvet Touch Primer, Gosh Velvet Touch Primer Anti-Wrinkle
Gosh Primer Plus+, Gosh Velvet Touch Primer i Gosh Velvet Touch Primer Anti-Wrinkle

Odabir odgovarajuće podloge

Kada smo kožu dobro pripremili, nanosimo podlogu u nijansi najsličnijoj našoj koži. Nijansu je najbolje izabrati na dnevnom svjetlu, a puder bi trebao izgledati neprimjetno na koži.

Za svakodnevno šminkanje najbolje je odabrati podlogu s laganijim, prirodnijim prekrivanjem, kako bi izbjegli osjećaj „maske“ na licu kroz dan. Također, dobar odabir je podloga koja istovremeno i hidratizira kožu. Jedna od takvih je Gosh Chameleon Foundation podloga, koja prirodno prekriva nepravilnosti na koži, a istovremeno hidratizira, što ju čini idealnom za svakodnevno nošenje, a uz to je i veganska.

Za masniju kožu dobar izbor je puder u kamenu koji matira kožu. Također, on se može nanositi i ciljano na područje T-zone, kako bi izbjegli „presijavanje“ tijekom dana. Gosh BB puder u kamenu je lagan i prirodno prekriva, ali istovremeno matira kožu, kako bi podloga izdržala cijeli dan.

Gosh Chameleon Foundation, Gosh BB puder
Gosh Chameleon Foundation i Gosh BB puder

Setiranje podloge

Na kraju je važno setirati make up kako bi ostao savršen. Setirati znači nanijeti tanki sloj praškastog ili kompaktnog pudera koji matira lice, prikriva nedostatke i drži make up postojanim. Puderi za setiranje moraju biti svjetliji od nijanse podloge, ili transparentni koji se prilagođavaju boji kože. Gosh Prime’n Set je 2u1 proizvod koji služi i kao primer i kao puder za setiranje. Matira kožu, a istovremeno bore i fine linije čini manje vidljivima, te prekriva crvenilo.

Gosh Prime'n Set Classic
Gosh Prime’n Set Classic

Pudere za setiranje možemo koristiti i za nezaobilaznu „baking“ tehniku, koja „pegla“ lice i čini ten besprijekornim. Baking isključivo koristimo na dijelovima lica koje želimo osvijetliti – ispod očiju, ispod obraza, na mostu nosa te na bradi. Na taj način naglasit ćemo dijelove lica i stvoriti konture.

Goshovi proizvodi omogućuju besprijekoran ten, a uz to su veganski i nisu testirani na životinjama.

Dostupni su u Muller i Bipa drogerijama diljem Hrvatske, te na Unique webshopu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI