Klupski život jponovno na zagrebačkom Jabukovcu, “DVA OSAM” otvorio svoja vrata – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Klupski život jponovno na zagrebačkom Jabukovcu, “DVA OSAM” otvorio svoja vrata

Nakon nekoliko pokušaja i odgađanja radi trenutne situacije i zabrane, pa ograničavanja, pa zabrane rada noćnim klubovima, prošlog petka, 10. prosinca, konačno je otvoren novi klub u prostorijama na poznatoj adresi Jabukovac 28 u Zagrebu, a nosi ime DVA OSAM.

Dan prije otvorenja za javnost, organizirano je predstavljanje novog kluba za prijatelje, i ine suradnike, uključujući i one iz javnog, kulturnog, a i političkog života. Na prvo predstavljanje došli su i oni iz drugih gradova, koji su potegnuli iz dalekog Dubrovnika, preko Šibenika, do okolice Zagreba i drugih dijelova Hrvatske. Tom prigodom po prvi put su otvorena vrata kluba, s novim imenom, i u osvježenom ruhu, čiji dizajn interijera potpisuje Poop studio, a onaj vizualnog identiteta dugogodišnja suradnica Marijana Krbot. Goste je, dominantno ’80s selekcijom, zabavljao DJ Tomi Phantasma, koji je sa svojom večeri Dark Side nastupao i na otvorenju za javnost idućeg dana, sa izborom glazbe nešto više prilagođenom onoj ‘darkerskoj’, odnosno ‘staroj jabučarskoj’ publici. Otvorenje je, uz rad do ponoći i isključivo uz covid propusnice, bilo rasprodano u pretprodaji, a posebno zadovoljstvo bilo je svjedočiti uzbuđenju, te naknadnom oduševljenju, stalnih i starih posjetitelja, prilikom njihova dolaska u klub. Večer je protekla u apsolutno pozitivnoj atmosferi, kada je sve izgledalo kao nekad i ‘staro normalno’, a sve je na fajruntu zaključeno grupnom, ‘milenijskom’ fotografijom organizatora i publike.

Idućeg dana, u subotu, 11. prosinca, uslijedilo je probijanje leda Healing Sounds partyem, uz predstavljanje domaćih producenata s elektroničke scene, i jedan od prvih house partya na adresi kluba. U prvom izdanju pult su zauzeli PEZNT i Arsen Pavešić aka Element 33. Isti je završio u istom ozračju kao prethodnih večeri, uz rasplesani dancefloor i uz zadržane osmijehe na licima posjetitelja po njihovu odlasku.

Udličan početak rada novog kluba, uz publiku koja se ne želi tako lako oprostiti od klupskog života, unatoč ograničenom načinu rada, u kojima i nastavlja raditi gotovo svakog dana, pa tako nakon vikenda, i prije idućih koncerata i partya, odmah kreću filmski, književni i edukacijski programi.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI