Mads Mikkelsen posvađao se s redateljem filma “Jahači pravde” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mads Mikkelsen posvađao se s redateljem filma “Jahači pravde”

Hvaljeni film koji istovremeno funkcionira kao akcijski spektakl, komedija, triler osvete i drama od 18. studenog stiže u kina!

Danska glumačka superzvijezda Mads Mikkelsen kojeg je domaća publika već mogla upoznati u nizu hitova u kojima se pojavio – od europskih nagrađivanih dragulja poput „Lova“ i „Još jedne runde“ pa sve do holivudskih blockbustera poput „Doctora Strangea“ – vraća se na velika platna u velikom stilu u akcijskoj triler komediji “Jahači pravde”! Riječ je o novom filmu redatelja Andersa Thomasa Jensena, svojevrsnoj mješavini različitih žanrova koja je ove godine osvojila čak četiri prestižne danske nagrade Robert uključujući one u kategorijama najbolje glumice te najboljeg sporednog glumca. Upravo je danska glumačka postava jedan od najjačih aduta “Jahača pravde”, zabavnog, ali i napetog uratka koji nam od četvrtka, 18. studenog stiže u kina. Ovim putem donosimo vam njegovu kino najavu!

U filmu “Jahači pravde”, Mikkelsen tumači Markusa, vojnog veterana kojeg iz rata pozivaju natrag kući nakon što je njegova supruga Emma poginula, a kćerka traumatizirana stravičnom željezničkom nesrećom. U svojoj tuzi, Markus upoznaje Otta, svjedoka željezničke nesreće i statističkog stručnjaka koji ubrzo postaje uvjeren da je za nesreću kroz kompliciranu seriju namjernih događaja odgovorna biciklistička banda, a koji su započeli s ukradenim biciklom. Kako bi se osvetili za Emminu smrt, njih dvojica udružuju se s Ottovim prijateljima ujedno i hakerima Lennartom i Emmenthalerom koji se ispostave poprilično nesposobnima u korištenju logike i vatrene moći. Njihov plan osvete uskoro počinje pucati po šavovima i to na potpuno neočekivane načine. Uz savršen spoj brutalnog nasilja, iskrene tragedije i čudnovatog humora, Jensenov film svog će gledatelja odvesti na zabavno putovanje koje uključuje vjerojatnost, osvetu i nehotične posljedice pomno izrađenih planova.

Anders Thomas Jensen jedan je od najcjenjenijih danskih scenarista i redatelja. Poznat je po svom jedinstvenom filmskom svijetu prepunom crnog humora i širokom dijapazonu kompleksnih likova. Godine 2003. dobio je počasnu nagradu Bodil za svoj kolektivni doprinos danskoj kinematografiji nakon što je režirao brojne filmove u različitim žanrovima, a sve uslijed osvajanja prestižne nagrade Oscar 1999. godine za kratki film „Election Night“. Tijekom svoje karijere režirao je uspješne filmove „;Men & Chicken“ (2015. godine), „Adam’s Apples“ (2005. godine), „The Green Butchers“ (2003. godine) te ikonski „Flickering Lights“ iz 2000. godine. Upravo se za potonji veže nesvakidašnji događaj koji se odvio između Jensena i njegovog glavnog glumca Mikkelsena. Naime, obojica su se upoznali baš 2000. godine, tijekom jedne zabave na kojoj su se zajedno našli, a Mikkelsen se upravo toga i prisjetio u jednom intervjuu: „U svojim mlađim danima Anders je bio jako provokativan, a i ja imam velika usta. Ne znam niti sam kako se to dogodilo, ali u jednom trenutku smo se upoznali, a u drugom bili u svađi. Bili smo na toj zabavi i na stubištu u prostoriji smo se jednostavno počeli svađati poput luđaka. Nekoliko mjeseci nakon toga upitao me želim li biti u njegovom filmu ‘Flickering Lights‘. Mislim da je ta naša svađa bila nešto poput audicije za mene. Otada se Anders poprilično smirio“, izjavio je Mikkelsen te nadodao: „On je vrlo jedinstven redatelj. Iznimno je poseban. Jako je proročki nastrojen. Učestalo govori o važnim životnim stvarima. O smrti. Životu. Bogu. Sotoni. Ili u slučaju ovog našeg filma, o sudbini. Ali isto tako smatra da bi bilo pretenciozno sve te teme staviti u realističan film pa zbog toga dodaje dozu ludila. Na taj način smatra da poruku koju želi predočiti gledateljima može isporučiti na najbolji mogući način“.

Od trenutka njihovog nesvakidašnjeg upoznavanja pa sve do danas, Jensen i Mikkelsen snimili su sveukupno pet filmova, a “Jahači pravde” svakako je jedan od najhvaljenijih. Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika, “Jahači pravde” imaju čak 96% pozitivnih ocjena kritike, a ocjena publike je visokih 89%. Kao najjača karika filma upravo se ističu Jensenova režija i glumačka ostvarenja, pogotovo Mikkelsena koji se prometnuo u glumca koji sam na svojim leđima može iznijeti iznimno kvalitetnu priču.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI