Druga sezona serije “Sva stvorenja velika i mala”

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Hvaljena televizijska ekranizacija klasičnih djela Jamesa Herriota o jorkširskom seoskom veterinaru, Sva stvorenja velika i mala, vraća se s drugom sezonom. Prva sezona ove tople britanske dramske serije naišla je 2020. godine na sjajne kritike te je srušila rekorde gledanosti na britanskom programu Channel 5. Uzbuđeni smo što se druga sezona – koja je nedavno premijerno prikazana u Velikoj Britaniji – već pokazala pravim televizijskim hitom te je ocijenjena s pet zvjezdica! Britanski televizijski kritičari nazivaju je „toplom šalicom jorkširskog čaja“ i „prijeko potrebnim televizijskim tonikom dok se ubrzano približavamo životu nakon pandemije“. Drugu sezonu serije Sva stvorenja velika i mala pogledajte na programu Epic Drama, petkom u 20:15 sati, od 12. studenog. Gledatelji mogu očekivati nove očaravajuće priče iz jorkširskih dolina s cijelim nizom zanimljivih farmera, životinja i građana iz Yorkshirea 1930-ih godina.

Snimljena u produkciji BAFTA-e i Playgrounda, produkcijske kuće nagrađene Zlatnim globusom, nova sezona donosi nam poznatu britansku glumicu Patriciju Hodge (Miranda, Vrlo engleski skandal) u ulozi gđe Pumphrey, šarmantno ekscentrične vlasnice razmaženog pekinezera po imenu Tricki Woo. Nicholas Ralph ponovno tumači ulogu mladog seoskog veterinara Jamesa Herriota, Samuel West (Gospodin Selfridge, Na plaži Chesil) Jamesov je nekonvencionalni mentor Siegfried Farnon, Anna Madeley (Deadwater Fell, Patrick Melrose) tumači ulogu šefice Skeldale Housea gđe. Hall, Callum Woodhouse (Durrellovi) Siegfriedov je zabludjeli brat Tristan Farnon, dok je Rachel Shenton (Sudbonosna zamjena, White Gold) Helen Alderson, svojeglava kći lokalnog farmera. U glumačkoj su postavi i Dorothy Atkinson (Mum, Zovite babicu) kao Diana Brompton, koja svojom živahnošću privlači Siegfrieda Farnona na lokalnom crkvenom plesu, i James Fleet (Vikarica iz Dibleyja, Belgravia) kao brigadir Merrick, autoritativni vojni časnik i lokalni farmer.

U drugoj sezoni vraća se i Matthew Lewis (serija filmova o Harryju Potteru, Rasparačeva ulica) kao Hugh Hulton, koji dolazi natrag u Darrowby nakon što je određeno vrijeme proveo u inozemstvu poslije naglog prekida odnosa s Helen Alderson. Cleo Sylvestre (Doctors) vraća se u ulozi gđe Chapman, koju su gledatelji posljednji put vidjeli u posebnoj božićnoj epizodi, kad je njezin pas Suzie okotio brojno leglo. Kriss Dosanjh (Doctors, Coronation Street) vraća se u seriju kao George Pandhi, suparnik veterinarske ordinacije Skeldale House s kojom se bori za odanost i povjerenje građana i njihovih životinja.

Sva stvorenja velika i mala svevremenski je klasik koji i danas obožavaju svi naraštaji. BBC-jeva originalna serija, snimljena prema knjigama Jamesa Herriota, emitirana je u 90 epizoda između 1978. i 1990. godine. Knjige su prodane u 60 milijuna primjeraka diljem planeta te su prerasle u globalni kulturni fenomen s vjernim obožavateljima u cijelom svijetu. Sa svojom usredotočenošću na lokalnu zajednicu i njezinu važnost u našim životima, Herriotov svijet i duh prijeko su potreban odgovor na izazove suvremenoga života. Podsjećaju nas da nas pripadnost zajednici čini dijelom nečega većeg od nas samih.

Druga sezona serije Sva stvorenja velika i mala, koju premijerno možete pogledati na programu Epic Drama od 12. studenog, sastoji se od šest epizoda te od jednog božićnog specijala.

Za više informacija o programu Epic Drama, posjetite www.epicdrama.hr

Pratite nas na Facebooku: https://www.facebook.com/EpicDramaHR

Pratite nas na Instagramu: https://www.instagram.com/epicdramahr/

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI