Manje poznate i super zanimljive atrakcije koje morate posjetiti u Londonu!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Manje poznate atrakcije koje naprosto morate posjetiti u Londonu

The Hill Garden and Pergola

Jedna od stvari neizbježnih za posjetiti u Londonu su zasigurno njihovi raskošni parkovi i vrtovi. The Hill Garden nekada je bio privatni vrt raskošne vile, a danas je omiljena “skrivena” destinacija mnogim turistima. Ujedno je i odlična lokacija za vjenčanja i razna fotografiranja. Stoga, ako imate sreće i doživite sunčani dan u Londonu, znate gdje se prvo uputiti! Do parka možete doći busom 210 ili 268, a u blizini se nalazi i parking ako idete automobilom.

Eltham Palace

Buckinghamska palača nije jedina vrijedna posjeta kada ste u Londonu. Eltham palaču nazivaju jednom od najbolje skrivenih tajni grada iako ju je teško “sakriti”. Smatra se jednim od najboljih primjera engleske kulture i svakako je vrijedna posjete. Osim interaktivnih tura, zanimljivog interijera, tu su i atraktivan kafić, predivni vrtovi te vanjsko igralište za djecu. Ova povijesna palača sačuvana je zahvaljujući paru milijonera Stephenu i Virginiji Courtauld koji su je 1930-ih obnovili i od nje napravili svoj raskošan dom s elementima art deco stila. Tako ovdje mate priliku vidjeti Virginijin walk-in ormar s predivnim haljinama, šeširima i modnim dodacima. Čak možete i isprobati neke replike!

Povezano: Pitali smo iskusne putnike kako uštedjeti na putovanju

Painted Hall

Neki tvrde: ako ćete samo jednu stvar posjetiti u Londonu, neka to bude Painted Hall, prostorija u sklopu zanimljive građevine Old Royal Naval College. Centralna atrakcija Painted Halla je bogato ukrašen i oslikan plafon dizajniran u 18. stoljeću od strane Sir Jamesa Thornhilla. Prvotno zamišljena kao blagovaonica u kojoj će se, uz jelo, pacijenti obližnje bolnice diviti crtežima, uskoro je postala turistička atrakcija. Nakon što se dvije godine obnavljala i renovirala, 2019. je ponovo otvorena za javnost.

Churchill Arms

Ovo mjesto je must za posjetiti u Londonu. Ovdje ćete zadovoljiti svoje gurmanske potrebe, ali i one “Instagramske”. Churchill Arms jedna je od najpoznatijih zgrada u Londonu, sagrađena davne 1750. godine, “okupana” cvijećem i bojama. Radi se o pubu koji su često posjećivali Churchillovi baka i djed, danas je prepoznatljiva memorabilija, ali i mjesto s odličnom azijskom kuhinjom.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI