Membrain Festival najavio više od 80 izvođača koji će ovog ljeta nastupati u Šibeniku – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Membrain Festival najavio više od 80 izvođača koji će ovog ljeta nastupati u Šibeniku

Sedmu godinu za redom Membrain Festival održat će se od 4. do 7. kolovoza na čarobnoj lokaciji rt i kamp Martinska nasuprot Šibenika. Organizatori su najavili čak 80 imena koja će ovog ljeta nastupiti u srcu Dalmacije i publici predstaviti najnovije trendove na internacionalnoj bass sceni.

U četiri dana programa na tri pozornice izredat će se tako DJ-evi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Amerike, Engleske, Irske, Njemačke, Austrije, Španjolske, Mađarske, Poljske i Belgije. Žanrovski ništa manje šareno, dapače, svirat će se DnB, Dubstep, Halftime, Minimal, Neuro, JumpUp, Liquid, Dub, Experimental, Electronica, Global i Tropical.

A neka od imena s lineupa prave su legende scene, počevši od Homemade Weapons, broj 1 artista iz Samurai Music labela, jednih od osnivača halftime žanra, nadalje tu je Youngsta, jedna od glavnih britanskih figura dubstepa, bristolski čarobnjak atmosferične elektronike Phaeleh, princeza underground i dubokih sub ritmova, Britanka Baby T, osnivač Samurai Music Presha  s posebnim setom povodom 15 godina slavlja svoje izdavačke kuće, te GEST majstor plesnog drum n bassa iz Berlina.

Osim majstora s internacionalne underground bass scene, Membrain Festival i ove godine daje priliku mladim i talentiranim artistima da se afirmiraju na sceni i budu bok uz bok svojim idolima na bini.

„Sedmu godinu Membrain u Šibenik dovodi muziku kakva se može čuti u najpoznatijim klubovima svjetskih metropola nezavisne scene. Sad je to već pravi mali raj za zaljubljenike u underground bass zvukove, i svake godine nas posjećuje sve više publike. Ove godine imamo nezapamćen interes kako artista tako i posjetitelja iz cijele Europe koji upravo zbog Membraina žele doći na 4-5 dana u Šibenik. Mislimo da će ove godine festival eksplodirati u onom pozitivnom smislu i pozivamo sve da dođu na Membrain i dožive zaista jedno posebno festivalsko iskustvo“, govori Igor Bergam iz organizacijskog tima festivala.

Prošle godine Membrain je bio najposjećeniji festival na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji Martinska, a publika je pohodila u Šibenik doslovno iz cijele Europe. Besplatni kamp u gustoj borovoj šumi, dobra hrana, sunčane plaže i sjajna muzika, najveći su aduti festivala. Ulaznice za sedmo izdanje Membraina mogu se pronaći online u Entrio sustavu i na njegovim prodajnim mjestima po cijeloj RH.

Inače, Membrain Festival organiziraju Davor Dedić, Splićanin s amsterdamskom adresom i Takeshi Fujimura, Australac japanskog podrijetla, a kompletna realizacija festivala odvija se preko poznate šibenske PARK organizacije.

Foto: Sam Baker

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI