Ožujak donosi nove naslove za ljubitelje gotičkih romana, trilera i fantastike

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Za sve knjigoljupce željne dobrih knjiga koje se čitaju u dahu, nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra predstavljaju tri primamljiva naslova iz pera triju vrsnih autorica svog žanra: Laura Purcell donosi Korzet, klasičnu viktorijansku priču o jezivom ubojstvu, proslavljena islandska autorice Yrsa Sigurðardóttir tu je sa svojim najnovijim trilerom Oprost, a Laini Taylor donosi bestseler Snovi o bogovima i čudovištima, završni dio fantastične trilogije Kći dima i kosti.

Nakon što je 2018. za svoj roman Nijemi pratitelji osvojila nagradu VHSmith Thumping Good Read, britanska autorica Laura Purcell napisala je Korzet, savršen gotički triler o jezivom ubojstvu, protkan nitima nadnaravnoga. Ovaj živopisan roman portretira društvo koje kažnjava žene koje se usude prkositi društvenim normama, a odlikuju ga jeziva, mračna atmosfera i uzbudljiva radnja koja čitatelju ne da sklopiti oči.

Nakon DNK i Vrtloga, nagrađivana islandska autorica kriminalističkih romana Yrsa Sigurðardóttir donosi Oprost, treći roman u serijalu Kuća za djecu. Ovaj izvrstan triler propituje problem vršnjačkog nasilja, a posvećuje se temama samoubojstva, društvene izolacije i psihološkog savjetovanja.

Bestselerom New York Timesa Snovi o bogovima i čudovištima, autorice Laini Taylor, trilogija Kći dima i kosti dobiva veličanstven završetak u vrtoglavoj jurnjavi preko rimskih ulica do Kirinskih pećina i marokanske pustinje, a njezini glavni sudionici – ljudi, himere i anđeli – bore se, zaljubljuju i umiru u epskom srazu koji nadilazi dobro i zlo, ispravno i pogrešno, prijateljstvo i zavadu.

Hrvatski prijevod Korzeta potpisuje Lidija Toman, Oprosta Vanja Veršić dok prijevod naslova Snovi o bogovima i čudovištima supotpisuju Martina Pranić i Jelena Pataki.

Romani su dostupni u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr, a više o naslovima pročitajte u nastavku.

KORZET (The Corset), Laura Purcell

Dorothea Truelove mlada je i imućna žena koju njezin dobrotvorni rad dovodi u zatvor Oakgate i pruža joj priliku da istraži svoju fascinaciju frenologijom. Ushićena je što na osuđenicama može ispitati hipotezu da čovjekova lubanja govori mnogo o njegovom karakteru te o sklonosti najmračnijim zločinima.

U zatvoru upoznaje šesnaestogodišnju siromašnu krojačicu Ruth, koja čeka suđenje radi umorstva svoje gazdarice. Ona to umorstvo, kao i  druge zločine pripisuje nadnaravnoj sili koju posjeduju prekrasni korzeti i haljine u čije šavove je utkala svoje grozomorne misli.

Ruthina priča o gorčini i izdaji, obiteljskoj tragediji i sužanjstvu uzdrmat će Dorotheinu vjeru u razum, ali i u moć što ga donosi iskupljenje.

Je li mlada Ruth Butterham zanesena luđakinja ili hladnokrvna ubojica? Žrtva ili zločinka?

Laura Purcell radila je u knjižari i tako je otkrila svoju ljubav prema pisanju romana. Za svoj roman Nijemi pratitelji osvojila je nagradu VHSmith Thumping Good Read 2018. godine. Osim tog, napisala je još nekoliko povijesnih romana prožetih elementima horora i nadnaravnog. Živi u Colchesteru sa suprugom. Korzet je njezin drugi roman objavljen u Znanju.

Prijevod: Lidija Toman, ISBN: 978-953-360-450-3, Uvez: meki, Cijena: 129,00 kn


Darujemo jednu čitateljicu knjigom Korzet.

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #shebookclub
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 25. ožujka točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI