Otvorite nova vrata u procesu učenja, pamćenja, percepcije!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Upisom u prestižnu međunarodnu Školu brzog čitanja i mudrog učenja polaznicima se otvaraju jedna sasvim nova vrata u procesu učenja, pamćenja, percepcije, prihvaćanja vlastite odgovornosti u odnosu na pripremu školskih obveza!

Podizanje samopouzdanja prilikom polaganja ispita i veća motiviranost za usvajanje novih znanja ključni su ishodi programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja, programa u potpunosti prilagođenog djeci – osnovnoškolcima i srednjoškolcima, ali i odraslima koji žele postići veću uspješnost na poslu. U Školi pomažemo u savladavanju gradiva i strateški osamostaljujemo polaznike! Motiviramo, organiziramo, treniramo, štedimo vrijeme i prenosimo vještine.

Želja nam je upoznati vas s ciljevima i zadacima našeg programa koji mogu pomoći u rješavanju standardnih problema kod čitanja i učenja, a to su:

– slaba koncentracija
– slabo ili sporo pamćenje
– loša organizacija
– nedostatak vremena
– lako gubljenje motivacije
– preosjetljivost na vanjske podražaje

Radionice su raspoređene prema uzrastima:

 • MUDRO UČENJE OD PRVOG KORAKA za mlađe osnovnoškolce (1. i 2. r.)
 • BRZO ČITANJE I MUDRO UČENJE za starije osnovnoškolce (3. r. na više) i srednjoškolce
 • BRZO ČITANJE I MUDRO UČENJE za studente i odrasle

Program “Mudro učenje od prvog koraka” je namijenjen učenicima 1. i 2. razreda OŠ. Prilagođenim zadacima i vježbama razvija bolje razumijevanje i shvaćanje uzročno posljedičnih veza pri učenju, gradi dobre temelje za funkcionalno učenje, potiče na rad i razvoj centre u mozgu koji su zaduženi za lakše i tečnije čitanje.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja kroz 6-mjesečni obrazovni program omogućava Vašem školarcu da brzo i s razumijevanjem pročita lektiru, bolje se koncentrira, brže pamti, lakše nauči školsko gradivo i ima dobre ocjene te nema straha od testova i javnog nastupa. Generalno, kroz program Škole brzog čitanja i mudrog učenja moguće je povećati kvalitetu čitanja (razinu razumijevanja pročitanog) i zaključivanja, pamćenja, razviti motivaciju za učenje, sposobnost prezentiranja naučenog, sposobnost organizacije gradiva te razviti visok stupanj koncentracije kod učenja i time steći kondiciju u učenju. Na nastavi učimo sljedeće tehnike koje osiguravaju funkcionalno učenje:

 • 5 TEHNIKA BRZOG ČITANJA UZ VISOK STUPANJ RAZUMIJEVANJA
 • TEHNIKE VIZUALNE ORGANIZACIJE GRADIVA (asocijativne mape)
 • TEHNIKE IZDVAJANJA BITNIH INFORMACIJA IZ GRADIVA
 • TEHNIKE BRZOG PAMĆENJA UZ DUGU RETENCIJU – stranih i nepoznatih riječi, godina, nizova brojeva, definicija, duljih tekstualnih cjelina, pjesmica, popisa
 • PREZENTACIJSKE TEHNIKE – u pisanom u usmenom obliku

Škola brzog čitanja i mudrog učenja organizira, između ostaloga, i 3-mjesečni obrazovni program u potpunosti prilagođen studentima, ali i svim odraslima. Cilj programa jest da studenti, ali i svi ostali uče, a da pri tom sve što nauče mogu godinama koristiti i nadograđivati u kasnijim fazama života, u daljnjem fakultetskom obrazovanju odnosno kroz poslovnu karijeru. Jednom riječju, u Školi brzog čitanja i mudrog učenja razvijamo tzv. “learnability”, odnosno kapacitet za funkcionalno učenje.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u različitim formama distribucije ovog programa mogu se istaknuti ključni ciljevi koje studenti i odrasli standardno postižu primjenom vještina koje nauče pohađanjem ove Škole:

 • višestruko povećanje brzine čitanja – neovisno o vrsti gradiva;
 • 50-postotno unaprjeđenje koncentracije i razumijevanja pročitanog – neovisno o vrsti gradiva;
 • sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija iz lekcije, njihovo oblikovanje u formi ključnih riječi i njihovu organizaciju u dijagramski prikaz (mapu) iz kojeg mogu lekciju prezentirati usmeno uz lakše odgovaranje na postavljena pitanja te uz značajno bolje dugoročno pamćenje;
 • trostruko brže pamćenje u odnosu na vršnjake – odlomaka, definicija i sličnih tekstualnih cjelina – uz drastično dugoročniju retenciju;
 • sposobnost planskog učenja u grupi čime mogu drastično smanjiti vrijeme učenja.

Naše tehnike omogućuju:

 • 4-5 x brže čitanje
 • do 50% bolje razumijevanje
 • do 3 x brže pamćenje i efikasnije učenje
 • Vještine prezentiranja
 • Jačanje kapaciteta za učenje – vještine budućnosti!
 • Uspješnost u školi i na poslu!

U tijeku su upisi u SVE programe naše Škole, a već ovaj PETAK 28. siječnja 2022. od 19:00 h u prostorijama Škole u Ulici Huga Badalića 30, Trešnjevka imat ćete priliku upoznati se s programom Škole i širenjem kapaciteta za funkcionalno učenje kod djece i odraslih izravno od stručnjaka te isprobati neke od naprednih tehnika. Prijave su obavezne, a prijaviti se možete:

popunjavanjem obrasca: https://forms.gle/soNdzwspEXHwrrvWA
[email protected]
098 823 718

Dođite i upoznajte se s naprednim tehnikama čitanja, učenja i pamćenja te svim dobrobitima programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja. Veselimo se druženju s vama!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI