PipsChips&Videoclips nakon 10 godina objavili novu album – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


PipsChips&Videoclips nakon 10 godina objavili novu album

Grupa PipsChips&Videoclips objavila jenovi album, dugoočekivano izdanje pod nazivom „Vesna“.

Ranije najavljen singlovima „Pariz“ i „Većinom“, novi studijski album Pipsa prvo je album izdanje benda nakon deset godina i nagrađivanog remek-djela „Walt“.

“Vesna” broji ukupno osam pjesama, a glazbu i tekst potpisuje Dubravko Ivaniš. Marko Levanić i Ivan Božanić zaduženi su za produkciju i aranžmane, a za miks i mastering Pavao Miholjević i Jurica Ferina. Naslovnicu albuma potpisuje Nikolina Ivezić, a sniman je u studiju “Dan, Mrak”.

Na albumu su svirali i pjevali Dubravko Ivaniš koji je uz vokal svirao i klavijature. Njih je svirao i Ivan Božanić uz gitaru, a na klavijaturama je i Marko Levanić koji je zadužen i za bas. Krunoslav Tomašinec je na gitari, Zdeslav Klarić na klaviru, a Pavle Gulić je svirao bubanj, dok se kao prateći vokali pojavljuju Ivana Starčević, Jadranka Ivaniš i Lucija Ivaniš.

Novi materijal Pipsa najavili su “Pariz”, ljubavni singl koji se, kaže Dubravko Ivaniš, dotiče ključnih pitanja koja traže konkretne odgovore, te “Većinom” koji i otvara album. Sve je to dalo uvid u dugoočekivani studijski uradak koji je upravo objavljen. Album “Vesna” objavljen je za LAA i od dostupan na većini streaming servisa i YT kanalu Pipsa. CD će biti dostupan u svim boljim shopovima sljedeći tjedan.

Prvi koncerti na kojima će se nove pjesme, uz diskografsku akciju Pipsa, moći čuti uživo planirani su od 7. do 11. studenog u zagrebačkom klubu Sax. Petodnevna rezidentura Pipsa u Palmotićevoj je rasprodana.

Foto: Nikola Knežević

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI