#pokazise – besplatni pregledi akni diljem zemlje

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Estetica.hr i hrvatski dermatolizi, tijekom siječnja i veljače 2022. organiziraju nacionalnu akciju #pokazise (Pokaži se), posvećenu borbi protiv jedne od najučestalijih kožnih bolesti današnjice – akni.

Više od 50 dermatologa iz 17 hrvatskih gradova – Crikvenice, Čakovca, Daruvara, Dubrovnika, Ivanić Grada, Karlovca, Metkovića, Ploča, Poreča, Pule, Rijeke, Solina, Splita, Velike Gorice, Vinkovaca, Zadra i Zagreba –  u navedenom će periodu u svojim ordinacijama i poliklinikama obaviti više od 200 besplatnih pregleda i konzultacija vezanih uz rješavanje problema akni.

Termin je moguće rezervirati putem linka https://estetica.hr/pregled-akni-2022/, a rezervacije će biti otvorene sve do popunjavanja predviđenog broja termina.

Nakon prijave i uspješne rezervacije, obavijest o potvrdi termina bit će poslana na mail adresu navedenu u prijavnom obrascu. Prijave su moguće po sistemu jedna osoba-jedan termin, a dobiveni termini su fiksni te ih nije moguće naknadno mijenjati. Stoga je važno na pregled doći u zakazano vrijeme, bez kašnjenja.

Besplatni pregled akni u okviru akcije #pokazise uključuje dijagnosticiranje stanja kože lica te savjetovanje oko eventualnog potrebnog liječenja. Svaki daljnji tretman, odnosno propisana terapija, nisu dio ove akcije.

Socio-psihološki aspekti akni

Akne su jedna od najčešćih kožnih bolesti današnjice i doista su rijetke osobe koje se bar jednom u životu s njima nisu susrele. Najčešće se pojavljuju na licu, a nastaju zbog začepljenja žlijezdi lojnica sebumom. Takvim nakupljanjem nastaju prištići ili bubuljice, kako ih kolokvijalno zovemo.

Javljaju se u nekoliko oblika, a najučestalije su takozvane obične ili akne vulgaris koje u najvećem broju pogađaju tinejdžere. No, akne se mogu pojaviti i u svim drugim dobnim skupinama – procjenjuje se da jedan od petero odraslih u dobi između 25 i 44 godine ima akne, a gotovo polovica svih odraslih žena ima blage do umjerene akne.

Upravo zbog njihove velike raširenosti, ali i zbog ozbiljnih socio-psiholoških problema koje akne mogu posljedično stvoriti kod pacijenata  – pokrenut je projekt #pokazise.

Pregledi, edukacije, savjetovanja

Inicijativu će tijekom čitavog njezinog trajanja pratiti brojni edukativnisadržajii video materijali koji će se objavljivati na portalu estetica.hr te pružati odgovore na sva pitanja vezana uz akne.

Za svo vrijeme trajanja akcije, novom pop-up prostoruEstetica Beauty and Science na adresiTkalčićeva ulica 81 u Zagrebu, bit će organizirane brojne promotivne aktivnosti i savjetovanja, a njihov će raspored biti objavljen na portalu estetica.hr.

Osim dermatologa, u projekt su uključeni i psiholozi koji će djecu i odrasle savjetovati o tome kako se boriti sa psihološkim posljedicama akni. 

Cilj ove sveobuhvatne, nacionalne kampanje je informiranje i educiranje javnosti o problemu akni, ali i njihova destigmatizacija, te naglasak na važnosti tretiranja ove bolesti kod dermatologa.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI